18. kolo
20.08.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Rostov - Spartak Nalčik 1:1

Rostov se v posledních minutách zachránil od porážky v zápase se Spartakem Nalčik. Na rychlý kuriózní gól Romana Koncedalova domácí odpověděli gólem Romana Adamova z penalty.

Zápas začal pro Rostov nepříjenou ránou. Tradiční tlak v prvních minutách ze strany domácího celku překvapivě vyústil v kuriózní gól hostů. Roman Koncedalov se ze třicetimetrové vzdáleností od branky soupeře rozhodl pro střelu a míč, který při svém letu tečoval hlavu Ivana Živanoviče, proletěl za záda Antona Amelčenka.

Domácí hned vzápětí odpověděli blokovanou střelou Lebeděnka. Nehledě na teritoriální převahu Rostova promyšleněji vypadaly útočné akce spartakovců. Za chvíli si vyšel na rendez vous s brankářem Ďaďun, ale obehrát gólmana soupeře nedokázal. To byl de facto poslední nebezpečný moment prvního poločasu a uskutečnil se ve 13. minutě. Náznaky nebezpečí nesly i pokusy Adamova a Ahmetoviće, ale obrana Nalčiku se s těmito hráči dokázala bez problému vypořádat. Ke konci poločasu si chtěl Ahmetović vyprosit u rozhodčího penaltu, ale nepodařilo se. První půle utkání tak skončila ve prospěch Spartaku.

O přestávce Ahmetoviće nahradil bulharský nováček Čavdar Jankov, jenž si tak odbyl svůj debut za rostovský tým. Ovšem na hřišti se prakticky nic nezměnilo, domácí pořad naráželi na dobře postavenou nalčickou zeď. Červenobílí se rozhodli spoléhat na brejky a nakopávání dlouhých balónů, avšak i v jejích provedení byly vidět nedostatky. Jediný světlý moment měl Leandro, ale po střele na bližší tyč dokázal Amelčenko vyrazit balón na roh.

V 70. minutě rostované konečně aktivovali své síly. Ovšem Adamov, který byl ve vynikající pozici před prázdnou bránou, netrefil míč. A jelikož domácí otevřeli hru, mohli dokonce inkasovat. Ďaďun v bojí s dvěma obránci málem dopravil balón až za brankovou čáru. Hned nato na druhé straně měl příležitost vyrovnat skórem Pavlenko, avšak jeho střele chyběla přesnost.

Klíčovým momentem utkání se tak stála ruka Viktora Vasina ve vápně pět minut před koncem zápasu. Spartakovec obdržel druhou žlutou kartu a Rostov příležitost k vyrovnání. Na pokutový puntík si míč postavil Adamov a nedal finskému brankáři šanci. Zápas tak skončil nerozhodně 1:1.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele