24. kolo
17.10.2010 14:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - Anži Machačkala 4:0

Poprvé v této sezoně vyhrálo Dinamo Moskva dvakrát v řadě, ve 24. kole ruské ligy porazilo Anži Machačkalu vysoko 4:0.

Machačkale se v posledních zápasech vůbec nedaří a v závěru sezony bude bojovat o holé přežití v soutěži. Poslední čtyři mistrovské zápasy svěřenci trenéra Gadžijeva prohráli a za posledních deset kol vsítili pouhé tři góly, z nichž dvě padly z penalty! Bídnou střeleckou produktivitu měl proti Dinamu vylepšit Jan Holenda, který nastoupil poprvé od svého zranění v základní sestavě.

Dinamo pořád věří v evropské poháry a šance stále žije, protože konkurenti v boji o Evropu ztrácí body. Oba soupeři tak před utkáním měli rozhodně o co hrát.

Dinamo sevřelo svého soupeře od úvodního hvizdu a hned zkraje zápasu se otřáslo břevno svatyně hostů, nastřelil ho Rumun Ropotan. Bělomodří měli drtivý tlak, do pokutového území Dagestánců šlo plno centrů, ale brankář Revišvili spolu se svoji obranou je dokázal zpacifikovat.

Přesto bylo jen otázkou času, kdy dá Dinamo úvodní branku. Ve 37. minutě se tým trenéra Božoviče dočkal, Agalarov přidržel Kuranyiho a sudí Gvardis nařídil penaltu. Tu sám faulovaný proměnil a bělomodří vedli 1:0. O chvíli později, ve 40. minutě, udeřilo Dinamo podruhé, střelecky se prosadil Argentinec Leandro Fernandez.

Do druhého poločasu vyběhl v dresu Anži druhý útočník k Holendovi, Igor Strelkov. Ale ačkoliv Anži přidala na aktivitě, k útočníkům se dostávalo zoufale málo míčů. Asi nejnebezpečnější šancí hostů byl centr Corajeva, na který však nikdo z hráčů nedosáhl.

V 77. minutě vedlo Dinamo 3:0, Edgaras Česnauskis z přímého kopu vymetl vzdálenější roh branky Anži. Tento gól vzal Anži poslední síly a dohrávalo se v poklidném tempu. V samotném závěru utkání ještě střídající Andrij Voronin stihl zvýšit z pokutového kopu na konečných 4:0.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele