10. kolo
11.05.2010 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Anži Machačkala - Dinamo Moskva 1:1

Anži na svém stadiónu remizovala s moskevským Dinamem. Oba góly zápasu padly v prvním poločase. Kapitán dinamovců se navíc málem popral s brankařem svého týmu poté, co Gabulov pustil gól z přímého kopu.

První minuty hosté strávili útočením. Voronin i jeden z bratrů Kombarovych mohli vstřelit gól, ale to se jim nepovedlo. Domácí se do hry zapojili v 7. minutě, když Corajev vysílal střelu na bránu. Míč našel náruč Gabulova.

Uprostřed první půle se bratři Kombarovovi centrovanými balóny snažili poslat své spoluhráče do útoku, avšak obránci Anži se se svými starostmi vypořádali. A přece jen prvním, kdo vstřelil gól, bylo Dinamo. Igor Semšov ve 30. minutě dostal pas od Voronina a tvrdou ránou proměnil šanci.

Machačkala vyrovnala hned vzápětí. Dvě minuty po inkasovaném gólu Bezborodov pískl faul a byl nařízen přímý kop na bránu Gabulova. Standardku zahrál Žano, brankář moskvanů chyboval a Mamajev v pádu dopravil míč za záda Gabulova. Hned se také ukázalo, jaké napětí panuje v týmu z Moskvy. Kapitán Dinama se vrhl ke svému gólmanu, udeřil ho do hrudi a pořadně mu branku vyčinil.

Koncovka poločasu se nesla v duchu útoků. Ve 42. minutě střílel Strelcov z blízky nad bránu. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal beze změn v kádru. Více aktivity předváděli domácí. Holenda se Strelcovem své šance neproměnili. Gabulov byl tentokrát jistý ve svých zákrocích.

První střídání provedl Božovič. V 66. minutě vyběhl na hřiště Kowalczik. Hosté se snažili převzít iniciativu. Anži se rozhodla hrát na protiútoky. Druhá půle druhého poločasu byla v plné režií Dinama. Moskvané neměli moc potíží a procházeli středem hřiště docela snadno. Dále to však tak hladké nebylo. Tým z Machačkaly se držel zuby nehty a nenechával hosty pořádně vystřelit. V lepším případě šance končily rohovými kopy.

Anži ke konci zápasu nanesla jeden ze svých posledních úderů. Strelcov utekl Granatovi a vystřelil. Gabulov ovšem na dvakrát míč zkrotil. Dinamo nakonec vrhlo všechny své zbytky sil do útoku. Ve čtvrté nastavené minutě Bezborodov ovšem odpískal faul ve prospěch domácích. K balónu se postavil Todor Timonov a jeho tvrdá rána jen těsně minula bránu. Vzápětí zazněl hvizd píšťaly oznamující konec utkání.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele