4. kolo
03.04.2010 10:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Amkar Perm - Sibir Novosibirsk 3:1

Permský Amkar získal druhé domácí vítězství v sezóně. Díky dvěma gólům Pejeva a brance Volkova porazil Sibir. Hosté, i přes vstřelenou branku, nadále zůstávají v sestupovém pásmu bez jediné výhry v Premier Lize.

V prvním zápase čtvrtého kola se utkaly týmy, které ze startu sezóny nepotěšily své fanoušky. Sibir dokázal prohrát dva domácí zápasy a také si dosytosti "užil" Kowalewského chyb. Proto nikoho nepřekvapilo, že Igor Kriušenko posadil zkušenějšího Poláka mezi náhradníky. Debutantem v Premier Lize se stal dvaadvacetiletý Alexej Solosin, odchovanec moskevského Spartaku.

Hlavním problémem Sibiru před zápasem bylo zranění kapitána Medveděva, autora jediného gólu Sibiřanů v letošní sezóně. Na jeho místo se postavil Alexandr Antipenko do tandemu s Bliznjukem.

Navrátilec Volkov byl tím, kdo jako první změnil skóre. Nepříjemný úvod si připsal mladík Solosin, první střela na jeho bránu skončila za zády debutanta. V osmé minutě střelu Dědečka zablokoval obránce, ovšem několik minut nato centr Gaala našel nikým nekrytého Volkova a ten nekompromisně zakončil.

Vzápětí Sibir sáhl k prvnímu střídání. Na levé křídlo místo Čížka vyběhl na hřiště druhý debutant Alexej Vasiljev. Hosté se neúspěšně pokusili o několik útoků. Amkar opět převzal iniciativu a ve 24. minutě vstřelil druhý gól. Kušev v pokutovém území svedl boj s Vychodilem, míč odskočil k Pejevovi a bulharský záložník se nemýlil.

Ve 34. minutě vyslal Mološ z třiceti metrů prudkou střelu a míč vletěl pod břevno do branky. Narubin byl nepřipraven na takovou ránu.

Hra diváky bavila: tři střely na branku, tři góly. Hráči si toho nejspíš také všimli, protože Mološko zkusil vystřelit ze 45 metrů. Jeho pokus šel však mimo. Odpovědí byl pokus Volkova, který před střelou provedl slalom podél pokutového území. Následovala dalekonosná střela, jejíž autorem byl Fedoriv. Ani jeden pokus neskončil gólem.

Po přestávce zavládl mezi týmy zmatek. Jen v 63. minutě si hosté vytvořili šanci. Střídající Degtjarev skvěle zahrál na pravém křídle, odcentroval, ovšem Šulenin z pěti metrů minul.

V 70. minutě přišla střela na branku, která nevedla ke gólu. Solosin chytil balón po útoku Kniževniče. Sibir se ke konci zápasu nadechl k závěrečnému náporu, ovšem nebezpečné šance si nevytvořil. Rašid Rachimov hned reagoval střídáním. Ze hry stáhl Alexeje Pomerka. Během nastaveného času přišel poslední permský protiútok. Kušev poslal pas Pejevovi, který střelou pod břevno upravil na konečné skóre 3:1.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele