21. kolo
18.09.2010 15:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alanija Vladikavkaz - FK Rostov 0:0

Alania nedokázala přetavit nějakou svojí šanci v gól, a tak pouze doma remizovala s nebezpečným Rostovem, který útočí na evropské poháry. Zápas skončil 0:0.

Domácí, kteří v minulém kole dokázali porazit Novosibirsk na jeho hřišti 1:2, po gólech z nastavení, vlétli do zápasu a okamžitě začali diktovat tempo hry. První velkou šanci si hráči Alanie vytvořili v 17. minutě. Stojanov kopal přímý kop a jeho centr si našel nohy Nigerijce Babatundy, který v pádu netrefil branku. Přitom stál přímo před brankářem. Další šanci si domácí vypracovali v 42. minutě. Bikmajev vystřelil zpoza vápna a Amelčenko pohotovým reflexem vyrazil balon do zámezí.

Více se toho v prvním poločase neudálo. Rostov si za celou první půli nevytvořil jedinou kloudnou akci. Dost málo na tým, který bojuje o Evropu.

Domácí mohli dát gól již na začátku 2. půle. Avšak Gabulovův projektil mířil kousek od branky Amelčenka. Poté se začali osmělovovat i hosté. Především z přímých kopů. V 57. minutě záhrával standartní situaci Pavlenko, Chomič balon nechytil a po zmatcích se domácí museli osvobodit až odkopem mimo pokutové území. Za zmínku také stojí Carikajevova střela z 74. minuty. Taras běžel sám s balonem a z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl. Jeho prudká rána proletěla jen těsně nad Amelčenkovou svatyní. Gólman Rostova by byl asi bezmocný.

Čtyři minuty nato byl Amelčenko zase v pemanenci. Ze zhruba podobné vzdálenosti kopal přímý kop agilní Bikmajev. S jeho technickou ranou však neměl brankář problém. Poslední zajímavý moment se udál v 90. minutě. Po centru zleva se k míči dostal Marenič, obhodil si obránce, ale jeho přízemní střela nenadělala Amelčenkovi problémy.

A jelikož se po této střele nic nestalo, tak zápas skončil 0:0. Fanoušci domácích mohli být vcelku spokojeni s předvedenou hrou a s bodem, to hosté si nezasloužili ani bod. Alania se tak o bod vzdálila pásmu sestupu. Na Samaru má náskok sedm bodů a vypadá to, že domácí nebudou mít se záchranou problém.

Autor: Jan Nápravník / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele