6. kolo
25.04.2009 14:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Zenit Petrohrad - FK Chimki 4:2

Utkání v Petrohradě mělo jasného favorita. Domácí Zenit nastoupil proti posledním Chimkám, vedeným Konstantinem Sarsanijou a několika bývalými nebo v současnosti hostujícími hráči Zenitu.

Zenit šel do vedení hned v 8. minutě, kdy tečovaná střela Konstantina Zyrjanova skončila za zády Romana Berezovského. O čtyři minuty později však mohlo být srovnáno, když se útočník Kožanov vyřítil jeden na jednoho proti brankáři Malafejevovi, který ho na hranici pokutového území fauloval. Hlavní sudí Charlamov ale udělil útočníkovi žlutou kartu za simulování a nařídil odkop od branky. Za další tři minuty Kožanov zbytečně za autovou lajnou vztekle odkopl balon a za druhou žlutou kartu byl kontroverzně vyloučen.

Od této chvíle bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a ve 28. minutě vstřelil druhý gól Zenitu Igor Semšov. V závěru prvního poločasu se po centru do pokutového území Zenitu odrazil míč od ruky Maximova a skončil v brance domácích. Tentokrát sporný moment posoudil rozhodčí ve prospěch hostí a branku na 2:1 uznal.

Druhá půle již nenabídla nijak zajímavý fotbal. Zenit na půl plynu dochodil vítězný zápas a Chimki se v oslabení marně pokoušely soupeře přehrát. V 62. minutě tak domácí pouze navýšili skóre zápasu, když po obrovské chybě obrany a brankáře Chimek skóroval Fatih Tekke.

Poslední komplikací pro favorita byl gól na 3:2 z ojedinělé standardky hostí, ze které skóroval Antipenko. Na ten v závěru utkání krásnou patičkou odpověděl Pavel Pogrebňak a uzavřel tak skóre na konečných 4:2.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele