14. kolo
19.07.2009 18:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - Zenit Petrohrad 3:2

Zenit Petrohrad odmítl vyšplhat se ve 14. kole Premier ligy na třetí ligovou příčku, když prohrál na horké půdě v Čečensku 2:3.

Hosté z Petrohradu byli ze začátku utkání nebezpečnější a ostřelovali branku Dikaně. Podle pravidla "nedáš, dostaneš" se však ve 20. minutě dostal do vedení domácí Těrek. Bulharský záložník Georgiev se dostal k odraženému míči a na jeho tečovanou střelu nemohl brankář Čontofalský zareagovat. Po prvním gólu se na hřišti pořádně přiostřilo a jeden tvrdý zákrok střídal druhý a několik z nich skončilo i potyčkami na hřišti. Zbytek poločasu tak proběhl v ostrém a bojovném duchu a fotbalové krásy už moc nenabídl.

Do druhého poločasu Dick Advocaat posílil ofenzívu Szabolcsem Husztim a místo vystřídaného Hubočana se do obrany stáhl Roman Širokov. Zenit se snažil dobývat branku domácích, jenže v 56. minutě unikl do brejku Šamil Lachialov, bleskovou rychlostí se prohnal kolem Širokova a poslal domácí do dvougólového vedení.

Po druhém gólu se Těrek stáhl do totální defenzívy a hráči Zenitu zoufale hledali cestu k brance soupeře. Těrek se navíc v exhibičním stylu dostával do nebezpečných brejků a o osudu zápasu se zdálo být rozhodnuto. Jako blesk z čistého nebe tak padly dvě branky Zenitu v rozmezí dvou minut, když se v 72. minutě trefil Huszti a v 74. minutě Pavel Pogrebňak.

V závěru utkání chtěli oba soupeři strhnout vítězství na svou stranu a dění na hřišti doprovázelo plno emocí. Ty vybuchly v 89. minutě, když se po rohu prosadil Valentin Iliev a poslal domácí opět do vedení. V nastaveném čase pak Zenit zatlačil soupeře a střela Semšova trefila v pokutovém území ruku jednoho z obráncu Těreku. Tu však hlavní sudí Kajumov nepostřehl a vyvolal tak další obrovskou vlnu emocí, která vyvrcholila hromadnou potyčkou všech hráčů a rozhodčích na hřišti.

Zenitu se tak už skóre zápasu otočit nepodařilo a konečným hvizdem v 97. minutě odstartovaly na stadionu Sultana Bilimachnova fanatické oslavy v čele s odvázaným trenérem Těreku Vjačeslavem Groznym.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady jde vidět že se v rusku utoči a hraje atraktivni fotbal škoda jen te navštěvy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele