12. kolo
14.06.2009 17:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Zenit Petrohrad 2:2

V posledním zápase 12. kola ruské ligy opět nedokázal zvítězit favorit. Spartak Nalčik doma vybojoval zaslouženou remízu proti Zenitu Petrohrad a získal tak další důležitý bod v boji o záchranu. Zenit se po zaváhání favoritů mohl vyšvihnout až na druhé místo ligové tabulky a do Nalčiku ho přijela podpořit opět velká skupina fanoušků. Ty kvůli bezpečnosti na Kavkaze dopravily na stadion speciální autobusy vypravené z Pjatigorsku.

V lazurových dresech hrající hosté měli od začátku zápasu míč častěji na svých kopačkách, ale gólové příležitosti si vypracovat nedokázali. Z protiútoků měl ale více příležitostí ke skórování soupeř. Přesto však první gól padl za záda brankáře Nalčiku. Fernando Meira vysunul Semšova, a ten si chladnokrevně poradil s obráncem i se zakončením. Gólu se do poločasu dostali ale i nebezpečnější domácí. Geterievův přímý kop ze 30 metrů prolétl změtí hráčů v pokutovém území a netečovaný skončil za zády překvapeného Malafejeva.

Podruhé se domácí radovali hned po návratu ze šaten. Ve 49. minutě si vzal míč opět Kazbek Geteriev a samostatnou akci zakončil nádhernou střelou do šibenice Malafejevovy branky. V těchto chvílích byli domácí lepším týmem na hřišti a se Zenitem to vypadalo bledě. Jiskru naděje vykřesal v 62. minutě Alexander Aňukov, když povedenou střelou srovnal stav zápasu na 2:2.

V závěru utkání se ani jedno z mužstev nechtělo spokojit s remízou a útoky se střídaly na obou stranách. Žádný z nich však už gólově neskončil a zápas tak skončil zřejmě spravedlivou remízou 2:2.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele