17. kolo
08.08.2009 16:45 CET
2 : 4
(1:2)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Spartak Moskva 2:4

Spartak Moskva v 17. kole ruské Premier ligy zavítal na půdu předposledního Spartaku Nalčik. V prudkém dešti a na hřišti plném louží nakonec hosté porazili statečné hrající Nalčik v poměru 2:4.

Moskva vstoupila do souboje dvou Spartaků jako blesk a po jedenácti minutách hry vedla už 0:2, když se dvakrát trefil nejlepší ligový střelec, Brazilec Welliton. Psychickou vzpruhou mohla být pro domácí penalta, kterou v 17. minutě nařídil sudí Ivanov. Prízemní střela Da Silvy se však na promáčeném terénu zpomalila natolik, že jí brankář Džanajev bez problému zneškodnil.

Když už se zdálo, že do šaten půjde Spartak Moskva s dvougólovým vedením, přišel nenápadný faul skoro na půlce hřiště a přímý kop pro Nalčik. K tomu se postavil Vladimir Kisenkov a fantastickou ranou překonal překvapeného Džanajeva v brance Moskvy.

Kontaktní gól do šatny domácí ohromě povzbudil a Nalčik ve druhém poločase pomalu přebíral taktovku zápasu. Hned v 55. minutě se dočkal i srovnání z kopačky Šamila Asildarova. Když už se zdálo, že domácí budou bojovat i o vítězství nad slavnějším jmenovcem z Moskvy, přišel v 75. minutě krásný moment v podání Vladimíra Bystrova. Záložník hostí si i na promočném terénu dvěma technickými kličkami posadil v pokutovém území dva obránce Nalčiku a akci zakončil ranou pod břevno.

V závěru utkání už vrhli domácí vše do útoku a snažili se vybojovat alespoň bod. V jednom z mnoha protiútoků však musel obránce Nalčiku v pokutovém území faulovat pronikajícího Pavlenka a brazilec Welliton z penalty dovršil hattrick a uzavřel skóre na konečných 2:4.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele