29. kolo
21.11.2009 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Remíza proti Zenitu zajistila Kazani obhajobu titulu

Rubin Kazaň si na domácím hřišti naprosto s přehledem pohlídal vývoj zápasu proti Zenitu, který domácí Rubin prakticky nijak nepotrápil. I bezgólová remíza 0:0 nakonec stačila Rubinu k definitivní obhajobě mistrovského Titulu. Ten mu zajistila prohra Spartaku Moskva v derby proti CSKA.

K zápasu kvůli dohodě obou klubů nemohl nastoupit bývalý hráč Zenitu Alejandro Dominguez. Ten tak jenom z tribuny sledoval hru svých spoluhráčů v honbě za obhajobou titulu. K té vykročili fotbalisté Kazaně pravou nohou a od prvních minut byli lepším týmem na hřišti a kontrolovali vývoj utkání. Zvolna zaplňující se stadion Centralnyj tak mohl začít doufat v závěrečné oslavy.

Obrana Zenitu musela hasit nebezpečné útoky domácích, zatímco obrana Rubinu si s přehledem hlídala protiútoky hostí. Do nebezpečného úniku se pak v 38. minutě dostal unikající Bucharov, ale skoro karatistickým zákrokem ho zastavil brankář Malafejev. Rozhodčí Kolobajev tento moment ocenil jenom žlutou kartou pro Malafejeva. O několik minut později musel sudí vytáhnout hned tři žluté karty, když se na hřišti strhla hromadná strkanice, kterou odstartovali Fatih Tekke s domácím kapitánem Semakem. V nervózní atmosféře tak skončil první poločas za stavu 0:0.

Sudí Kolobajev byl hlavním aktérem zápasu i na začátku druhé půle. Útočník Bucharov svoje sólo obranou Zenitu zakončil pádem v pokutovém území hostí. Hlavní arbitr však pád správně posoudil jako nafilmovaný a ocenil Bucharova žlutou kartou. Rubin i nadále pokračoval v tlaku a obrana Zenitu si často musela pomáhat fauly. Po jedné ze standardních situací trefil Noboa dokonce břevno Malafejevovy branky.

Domácím však ve finální fázi citelně chyběl útočník Dominguez a Rubinu se nakonec nepodařilo obranu Zenitu překonat. Díky vítězství CSKA v derby nad Spartakem jim však bezgólová remíza stačila k obhajobě titulu. Metropole Tatarstánu tak slaví další mistrovský titul.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele