25. kolo
17.10.2009 16:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - FK Chimki 2:1

Rubin Kazaň po pětizápasovém půstu opět poznal, jak chutná vítězství. Ve dvacátém pátém kole si úřadující mistr podle předpokladů poradil s Chimkami, podmoskevské mužstvo porazil 2:1.

Protože Kazaň v úterý čeká náročné utkání v Lize mistrů proti FC Barceloně, nechal trenér Berdyjev na lavičce několik opor. V prvních minutách zápasu navíc Kazaň přišla o klíčového útočníka Alexandra Bucharova, který špatně došlápl a musel ze hřiště.

První patnáctiminutovka moc vzrušení na hřišti nepřinesla, až v šestnácté minutě utekl obráncům Chimek záložník Gökdeniz Karadeniz, ale jeho výpad zlikvidoval kapitán Chimek Komarov. Na úvodní branku fanoušci v Tatarstánu čekali do 31. minuty, tureckou spolupráci Karadeniz - Kabze zakončil k radosti domácího publika do sítě druhý jmenovaný. V 36. minutě ale mohl outsider vyrovnat, Olega Kožanova na poslední chvíli zastavil Gorbaněc. Zimní posila ze Sibiře Gorbaněc se poté blýskl i na druhé straně, jeho střelu Komarov zázračně zneškodnil.

Po změně stran, konkrétněji v 54. minutě, zvýšil Rubin své vedení na rozdíl dvou branek. V pokutovém území Chimek si míč zpracoval Alan Kasajev, uvolnil se a střelou pod břevno. Stav 2:0 v zádech mistrovi vyhovoval a hrál svoji typickou hru, kdy se soustředil na defenzívu a vyrážel do rychlých brejků. Chimkám se přesto podařilo utkání v 89. minutě zdramatizovat, když snížil útočník Antipenko, ale to bylo ze strany hostů vše.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele