23. kolo
26.09.2009 14:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - FK Saturn 1:0

Klání sousedů v tabulce rozhodla brzká branka z kopačky Aguiara. Domácí i nadále zůstávali lepším týmem, přesto mohli fotbalisté Saturnu vybojovat aspoň bod. V závěrečných minutách se však zaskvěl brankář Šunin, i díky tomuto mladíkovi může Dinamo stále pomýšlet na boj o evropské poháry.

Dinamo si po drtivé porážce z rukou armádního CSKA chtělo napravit reputaci, a proto svého soupeře od začátku přišpendlilo na jeho polovině. Několikrát vystrašil chytrými centry obranu hostů Dmitrij Kombarov, ale jeho snažení se minulo účinkem. Mezeru v pečlivé defenzivě Saturnu se podařilo najít až Aguiarovi. Uruguayec dokázal prostřelit Kinského, který měl zakrytý výhled, a rozjásat fanoušky na stadionu.

Domácí ani po vstřelené brance nepolevovali. Znovu byl hodně vidět Kombarov, který nezužitkoval pas Wilkshira. Mimozemšťany o chvilku později podržel Kinský, když odvrátil míč těsně před Keržakovem. Těsně před koncem poločasu byl neočekávaně stáhnut Loskov, který opět hrozil ze standardních situací, na jeho místo se postavil Vorobjev.

Začátek druhé půle byl ve znamení potlesku, to když se ozvala zpráva o přítomnosti zraněného gólmana Gabulova mezi diváky. Poté mohli ruského reprezentanta potěšit i jeho spoluhráči, ale ani kombinace jediného úspěšného střelce Aguiara s Keržakovem druhou gólovou radost nepřinesla. Nutno říci, že celá akce byla zastavena nevybíravým obranným zákrokem, po kterém se domácí hráči dožadovali penalty. Píšťalka pana Almira Kajumova ale zůstala hluchá.

A tak mohlo znenadání udeřit na druhé straně a všechny neproměněné šance by policejní družstvo mrzely dvakrát tolik, jenomže Topič svou hlavičku nasměroval mimo branku. Deset minut před koncem musel hlavní rozhodčí řešit strkanici mezi Wilkshirem a Karjakou. Na druhé straně se nepodařilo po chybě Kinského zdvojnásobit vedení ani Kirilu Kombarovovi, když mládežnický reprezentant přestřelil prázdnou branku.

Největší šanci hostů měl Nachušev, ale jeho pokus fantasticky zlikvidoval Šunin. Ve zbytku utkání si hosté už žádnou větší šanci nevytvořili a pečlivě bránící Dinamo si může připsat důležitou výhru.

Autor: Dominik Lupták / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele