18. kolo
17.08.2008 18:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Šinnik překvapivě zvítězil v Petrohradu

Do zápasu s posledním Šinnikem Jaroslavl šel domácí Zenit s jednoznačnou povinností získat tři body. Do boje nemohl nastoupit dlouhodobě indisponovaný Lombaerts a na poslední chvíli, kvůli nedoléčenému zranění, ani pravý bek Aňukov. Pouze na lavici ještě odpočíval doléčený Pogrebňak a v základní sestavě chyběl i Roman Širokov. Na jeho místě ve středu obrany dostal znovu důvěru slovenský obránce Hubočan.

Šinniku chyběly opory Vjestica, Chazov a Lazarov a v brance nastoupil mladičký gólman Pesjakov. Toho do branky postavil nový trenér Sergej Pavlov jako háhradu za Alexeje Stěpanova, který před několika dny přestoupil do Krasnodaru.

Zenit od začátku utkání kontroloval hru a obrana Šinniku v čele s devatenáctiletým brankářem měla s hráči soupeře spoustu práce. Hosté se dokázali dostávat do nebezpečných brejků, ale jako první skóroval domácí Zenit. V 25. minutě prošel obranou Konstantin Zyrjanov, v pokutovém území si elegantně položil obránce Ricarda a po zemi trefil levý roh branky.

Ve 30. minutě stáhl Dick Advocaat ze hřiště nevýrazného Tekkeho a za bouřlivého potlesku vyběhl na hrot útoku Pavel Pogrebňak. Ten se ihned po nástupu na hřiště dostal do několika šancí a Šinnik se pouze bránil útokům Zenitu. Ve 35. minutě ho po přímém kopu Domingueze musela zachraňovat dokonce tyč.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Zenit držel míč, útočil a hosté se pouze bránili. V 51. minutě však znenadání udeřil Šinnik, když po dlouhém nákopu skóroval Buznikin. Šokovaní hráči Zenitu se ještě nestačili vzpamatovat z nečekaného gólu a o pět minut později lovil brankář Malafeev míč ze své branky podruhé. Hrdina utkání Buznikin se uvolnil kolem Denisova a posadil míč na hlavu Ricarda. Po druhém gólu přišel drtivý tlak Zenitu, ale bez gólového efektu. Fantastické zákroky předváděl brankář Pesjakov, když vychytal dvě stoprocentní šance Pogrebňaka, střelu Aršavina a hlavičku střídajícího Širokova.

V 79. minutě neodpískal sudí Nikolajev penaltu po stažení Pogrebňaka a z protiútoku skóroval do otevřené obrany Kudrjašov. Zenit se i nadále pokoušel změnit nepříznivý stav, soupeře přestřílel vysoko 21:8, ale s pouhým jedním vstřeleným gólem. Šinnik tak překvapivě zvítězil na půdě Zenitu Petrohrad 1:3.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hosi slavnej petrohrad me pripravil o 10 000

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevsazej na ruskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nebudu to neni poprvi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele