13. kolo
13.07.2008 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Skobljakov rozhodl o těsném vítězství Tomsku

Přesná trefa Skobljakova v 90. minutě zajistila Tomu Tomsk výhru nad Spartakem Nalčik. Trenér Miroslav Romaščenko si tak mohl vychutnat premiérové vítězství na lavičce Sibiřanů.

V 7. minutě si vytvořili domácí, kteří nastoupili oproti minulému zápasu (prohra 1:5 s Petrohradem) ve značně obměněné sestavě, první vážnější příležitost. Centr Klimova neusměrnil mezi tři tyče nováček Charitonov. Nalčik odpověděl. Po rohovém kopu hlavičkoval Siradze těsně mimo. V 10. minutě Mandrykin zlikvidoval střelu Kalimullina.

Poslední gólovou šanci měl v první půli Širko, který po krásné přihrávce Maznova trestuhodně pálil těsně mimo.

Také druhé dějství začalo v poklidném tempu, pouze v 50. minutě Skobljakov střílel z levého křídla, ale Filatov míč odvrátil na roh. Následný rohový kop sice Koncedalov nezahrál dobře, ale z 25 metrů střílel Mičkov těsně vedle tyče. O minutu později spálil další gólovku Širko, míč se mu zamotal mezi nohama. Spartak Nalčik zahrozil po střele Kalimullina, nicméně Mandrykin povedenou střelu s přehledem zlikvidoval.

Tou dobou už trenéru Romaščenkovi došla trpělivost a Širka zaměnil za Archipova. Gól visel na vlásku a na kopačce ho měli třikrát hosté. Geterjev vyskočil z levé strany a Mandrykin vyrazil zázračně na roh. Z rohového kopu Džudovič orazítkoval břevno. Poté Kalimullin vyslal debutujícího Rustama Balova a Mandrykin opět zachránil svůj tým.

V závěru utkání Tomsk přidal na obrátkách. Dvakrát mohl skórovat Klimov. V prvním případě zachraňoval Chomič, v tom druhé míč orazítkoval tyč. V 87. minutě Skobljakov spálil tutovou šanci, když zblízka mířil vedle. Ale záložník Tomsku si napravil reputaci v nastaveném čase. Po chybě Chomiče totiž dopravil míč do sítě a protože to byla jediná branka v tomto utkání, Tomsk zvítězil 1:0 a ukončil čtyřzápasovou vítěznou sérii Nalčiku.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele