18. kolo
15.08.2008 14:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Rubin kráči za titulem, bere tři body z Tomsku

Rubin Kazaň si i nadále drží první příčku v tabulce ruské ligy. V páteční předehrávce porazil Tom Tomsk 2:1. Domácí sice vedli, Rubin však ještě do prvního poločas dokázal nepříznivý vývoj otočit.

Začátek utkání vyšel Sibiřanům, už v páté minutě totiž domácí stadion explodoval radostí. Koncedalov zahrál roh na přední tyč, brankář Ryžikov zaváhal a dorážející Jokič poslal míč mezi tři tyče. V úvodních minutách Tomsk přehrával vedoucí tým tabulky ve všech směrech. Další gólové momenty měli na kopačce domácí. Archipov se nechal vytlačit z ideálního střeleckého úhlu. Druhou šanci měl Tom po opětovném zaváhání Ryžikova, kterého tentokrát zastoupil kapitán Sergej Semak. Zkušený střední záložník odvrátil hlavičku Maznova z brankové čáry. Gólman Ryžikova dnes působil při centrovaných míčích nejistě.

Rubin udeřil prakticky ze své první šance. Zmatek v pokutovém území Tomsku vyvrcholil přenesením hry na zcela neobsazeného Kvirkvelju, který ke smutku domácích fanoušků vymetl růžek Mandrykinovy svatyně. Rubin v této sezóně umí udeřit v pravou chvíli a ne nadarmo zaujímá první pozici v ruské lize. Ve 32. minutě se hosté dostali do vedení. Karadeniz sice nastřelil břevno, ale odražený míč si našel kopačky zkušeného Ukrajince Rebrova a ten střílel přesně k tyči.

Tempo hry ve druhém dějství opadlo. K vidění byl spíše boj uprostřed hřiště. Dobrou příležitost si vypracoval argentinský talent Cristian Ansaldi. Brankář Mandrykin měl co dělat, aby zlikvidoval jeho nebezpečný pokus z hranice pokutového území. Hosté, jak už je tuto sezónu zvykem, čekali na protiútoky. Po jednom z nich nebezpečně hlavičkoval útočník Alexandr Bucharov. Také Tomsk měl momenty, kde byl blízko vyrovnání. Krásné střele Charitonova chyběly centimetry, Rubin totiž zachránila tyč. Nádherný zákrok si dvacet minut před koncem připsal gólman Tomsku Mandrykin, který perfektně lapil odraz od nohy Tarasova.

Ve zbytku utkání se Tomsk marně snažil dobývat pevnou obranu Kazaně. Hosté ubránili těsné vítězství 2:1 a upevnili si první místo v tabulce.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele