7. kolo
27.04.2008 11:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Tom Tomsk - FK Saturn 0:1

Saturn Moskva dobyl Sibiř a na hřišti Tomsku zvítězil nejnižším možný rozdílem 1:0. O jedinou branku utkání se postaral ve 33. minutě slovenský obránce Jan Ďurica. Saturn se tak posunul z dvanáctého na deváté místo. Tom Tomsk naopak klesl na pozici jedenáctou.

Prvních patnáct minut se hrálo velmi aktivně a s nasazením, ovšem mnoho šancí se nedostavovalo. První větší šanci utkání měli hosté. Alexej Ivanov skvěle přerušil pas Sergeje Sobljakova a následně našel před pokutovým územím Petra Němova, který však nemířil přesně. Tomsk útočil spíše sporadicky a velmi bezzubě. Saturn si tak vytvořil tlak. Marko Topič vybojoval míč a zatáhl jej k lajně, odkud odcentroval do vápna, kde před naskakujícím Andrejem Karjakou stačili odehrát domácí obránci. Ve 33. minutě již tlak vyústil v zaslouženou branku. Karjaka se uvolnil na pravé straně, naservíroval míč před bránu a Ján Ďurica poslal přesně mířenou střelou Saturn do vedení. Krátce před přestávkou se do výraznější šance dostal také Tom, ale Antonín Kinský s přehledem zlikvidoval pokus Hrvoje Vejiče.

Brzy po změně stran mohli hosté své vedení navýšit, ale Slovák Martin Jakubko ztroskotal na brankáři Mandrykinovi. Domácí byli bezradní a pokoušeli se donutit dlouhými pasy zadáky Saturnu k chybě. Defenzíva hostí spolu s českým brankářem Kinským pracovala bezchybně. Saturn dohrával již zkušeně a snažil se držet míč na kopačkách. Jak Mandrykin, tak Kinský si ještě připsali několik ne příliš složitých zákroků a hostující celek si tak ze Sibiře odváží tři body za vítězství 1:0.

Autor: Pavel Bartl / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele