15. kolo
27.07.2008 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Spartak bez problémů porazil Vladivostok

Spartak Moskva porazil Luč-Energiji Vladivostok 3:0. Góly vsítili Radoslav Kováč, Alexandr Prudnikov a v závěru Brazilec Mozart. Roman Pavljučenko navíc neproměnil penaltu. Český brankář ve službách Vladivostoku Marek Čech byl v závěru utkání vyloučen.

Do sestavy Spartaku se vrátil defenzivní štít Mozart, který byl po drtivé prohře s CSKA 1:5 přeřazen do B týmu. Spartak od prvních minut útočil, většinou však neúspěšně. Vladivostok také vytahoval růžky, gólman Pletikosa měl co dělat, aby vyrazil střelu Leandra. Jiránek v poslední chvíli sebral míč z pod noh Igoru Ševčenkovi. Pletikosa měl další práci, musel zneškodnit nebezpečného přihrávku Strelcova.

Vladivostok byl nebezpečnější a rozlícení fanoušci Spartaku opět rozbalili plakáty proti vedení klubu. Spartak uprostřed poločasu nepatrně zvýšil obrátky a vytvořil si několik zajímavých momentů. Pro penaltu si šel Paršivljuk, ale píšťalka sudího Bezborodova zůstala po zásluze němá. Ještě předtím Bystrov střílel z hranice pokutového území, ale Marek Čech vytáhl z rukávu perfektní zákrok.

Skóre otevřel v 39. minutě Radoslav Kováč. Na jeho hlavičku po rohovém kopu Šiškina byl Marek Čech krátký. Do konce poločasu Spartak nepůjčil soupeři míč.

V 51. minutě se prezentoval dalším zákrokem Marek Čech, když zneškodnil dalekonosnou střelu Bystrova. Luč odpověděl útokem zleva, Dancev jen těsně minul vzdálenější tyč. Aktivní Bystrov o chvíli později nasimuloval po souboji s Dacostou penaltu a rozhodčí Bezborodov už pokutový kop odpískal. Exekutor Pavljučenko ale mířil vedle. Také Vladivostok měl šance, po přihrávce Vujoviče postrádala střela Bulygy razanci. Z dálky to dvakrát zkoušel Lukačevič.

Do dvoubrankového vedení se dostal Spartak v 66. minutě, když Prudnikov odebral míč obránci Damjanovičovi a prostřelil Marka Čecha. Byla to třetí branka Alexandra Prudnikova v ruské Premier Lize, všechny tři dal do sítě Vladivostoku. Trenér Stanislav Čerčesov dobře věděl, proč má mladíčka postavit.

V 80. minutě málem Igor Ševčenko zkorigoval, když se pokusil hlavičkou přehodit Pletikosu. Chorvatský reprezentant se ale zaskočit nenechal. V závěru utkání Marek Čech fauloval Mozarta a byl vyloučen. Sám postižený nařízený pokutový kop proměnil. Igor Ševčenko, který v brance Vladivostoku zaskočil za vyloučeného gólmana, vystihl směr střely, ale brance přesto nezabránil. Spartak vyhrál 3:0 a první polovinu soutěže zakončil na pátém místě.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Češi se předvedli. Kováč gól. Marek Čech červená karta...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele