4. kolo
06.04.2008 14:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Šinnik Jaroslavl - Zenit Sankt-Peterburg 2:2

Šinnik Jaroslavl se postaral o další překvapení. Po remíze s CSKA v úvodním kole soutěže obral o body i dalšího favorita. Hostující Zenit se musel spokojit s remízou 2:2. O vítězství přišel úřadující mistr inkasovanou brankou v 90. minutě.

Zenit v týdnu rozdrtil v Poháru UEFA Bayer Leverkusen na jeho půdě 4:1 a podobný scénář se čekal i na půdě nováčka Šinniku Jaroslavl, který v prvních třech kolech uhrál pouhý bod a krčil se na poslední příčce soutěže.

Úvodní minuty moc pohledné nebyly, hra byla rozháraná. Šinnik v první dvacetiminutovce působil aktivním dojmem, ale větší příležitosti nepřicházeli, to samé na druhé straně. Ve 25. minutě hlavičkoval Pobrebnjak po rohovém kopu, ale míč mezi tři tyče nevměstnal. Chvíli nato střílel Bystrov vedle.

Vše podstatné se událo v závěru prvního poločasu. Pogrebnjak nejprve netrefil ideálně míč dva metry od branky Šinniku. O minutu později vychytal Širokova brankář Stepanov. Zenit nenechal Šinniku vydechnout a odměnou mu byla vedoucí branka. V 42. minutě se ocitl před Stepanovem Pogrebnjak a chladnokrevným zakončením rozvlnil síť. Pogrebnjak se výraznou měrou podílel i na druhé brance petrohradského týmu, v pokutovém území byl zatažen za dres a nařízenou penaltu poslal Tymoščuk do pravého rohu branky.

Do kabin šel Zenit s dvoubrankových náskokem a očekávalo se, že Šinnik velký odpor klást nebude. Opak byl pravdou.

Šinnik se nevzdal, o body bojoval dál. Odměnou mu byl kontaktní gól. Souboj Širokova a Chazova posoudil rozhodčí jako penaltový a Buznikin jedenáctku s přehledem proměnil.

O vítězství přišel Zenit v nastaveném čase. Na Bojarincovu střelu ke vzdálenější tyči byl Malafejev krátký. Oba týmy si rozdělily bod, z kterého mají určitě větší radost domácí hráči. Zenit pokračuje ve výsledkovém útlumu, po prohře s Kazaní ztratil body i ve čtvrtém kole.

Autor: David Kubáň / soccer.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele