4. kolo
05.04.2008 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Tom Tomsk 2:1

Čtyři zápasy = čtyři vítězství. Takovou bilancí se může po utkání s Tomskem pyšnit Rubin Kazaň. V posledním sobotním utkání totiž Kazaň zvítězila 2:1 a udržela si pozici lídra soutěže i po čtvrtém kole.

První poločas branky nepřinesl. Oba celky se pokoušely především o střely ze střední vzdálenosti. Šlo spíše o opatrný fotbal z obou stran. Dva povedené pokusy si připsal záložník Tomsku Mladenov, hlavně jeho střela v závěru prvního poločasu volala po gólu, ale míč nakonec orazítkoval břevno. Také domácí Kazaň několikrát zahrozila, střelu Ansaldiho vyrazil Mandrykin s námahou na roh. Obraně hostů dělal velké problémy především Gekdeniz Karadeniz, hrdina minulého kola proti Zenitu.

V úvodu druhého dějství se obrana Kazaně několikrát nedohodla s brankářem a z toho plynuly nebezpečné závary před pokutovým územím domácích. Rubin postupem času zvyšoval tempo a díky dobře zahranému presingu si vytvořil první šanci druhého dějství, Karadeniz vyslal efektní patičkou Kobenka, který se sice nechal vytlačit ze střeleckého úhlu, ale přesto nebezpečně přihrál, Sibayja se však neprosadil přes jednoho z obránců Tomsku. V 60. minutě se na hřiště dostal Rebrov a byl u toho, když o pět minut později Ansaldiho centr prodloužil Orechov na osamoceného Kvirkveliu, který poslal míč do prázdné branky. Kazaň se dostal do vedení 1:0.

Druhá branka Rubinu Kazaň přišla v 74. minutě. Vitalij Volkov zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a Sergej Semak nařízenou penaltu uklidnil přesně k tyči. Sudí Lajuškin ale nařídil za stejné provinění pokutový kop i na druhé straně, z penalty se Alexandr Mladenov nemýlil a snížil na 2:1.

Tom Tomsk se snažil ve zbytku utkání zachránit alespoň bod, ale snaha hostů končila zpravidla kolem pokutového území. Rubinu se otevřela vrátka v obraně Tomsku a svěřenci kouče Berdijeva hrozili z brejkových situací, ale když střelu Rebrova vyrazil Mandyrik konečky prstů, stav zůstal nezměněn. V nastavení ještě inkasoval červenou střelec jediné branky Tomsku Mladenov. Kazaň si vítězstvím upevnila vedoucí pozici.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kazaň překvapuje!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele