19. kolo
23.08.2008 13:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rubin kráčí za titulem, podle předpokladů porazil Chimki

Vedoucí tým ruské ligy Rubin Kazaň díky brankám Noboi a Kabzeho porazil poslední FK Chimki 2:0.

Favoritem utkání byl bezesporu Rubin, ale hosté se s touto rolí nehodlali smířit, což dali jasně najevo v úvodu utkání. V prvních dvou minutách totiž musel brankář Ryžikov zasahovat proti dvěma nebezpečným momentům

Chimki převzaly iniciativu a Kazaň se musela bránit. Po rohovém kopu hlavičkoval zadák Chimek Samusiovas, nevyslal ale dostatečně prudkou hlavičku a Ryžikov neměl problémy. Rubinu se navíc nedařila finální přihrávka a nebezpečný moment u branky Berezovského nevznikl. Po půlhodině Rubin přidal na obrátkách a vytvářel si první šance. Gólman Berezovskij se vytáhl především proti dobře mířené střele krajního beka Ansaldiho.

V druhém dějství už Rubin utkání ovládl. V 53. minutě Noboa zužitkoval centr Karadenize a na jeho hlavičku s pomocí nešťastné teče Kudrjašova byl Berezovskij krátký. Hosté měli minimum šancí a když přišla, tak se Blatnjak zachoval sobecky, když místo přihrávky na zcela osamoceného Slováka Jakubka střílel vedle.

Trenér Chimek Sergej Juran se pokusil oživit ofenzívu nasazením nejlepšího střelce Eidara Nizamutdinova, ale byla to Kazaň, kdo vsítil pojišťující branku. V závěru po krásné přihrávce Karadenize sice nevyzrál na Berezovského Kabze. Ale tentýž hráč v nastaveném čase své předchozí zaváhání napravil a zvýšil na 2:0. Rubinu ani po tomto kole vedení v soutěži žádný tým nevezme.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele