12. kolo
05.07.2008 10:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Vladivostok se rozešel s Chimkami smírně

Osm minut před koncem přišel Vladivostok o hubené vedení 1:0. Aktuálně nejlepší střelec ruské Premier Ligy Eldar Nizamutdinov se totiž v 82. minuty zasloužil o to, že se oba týmy rozdělily po bodu.

Duelem předposledního s posledním odstartovalo po reprezentační přestávce 12. kolo ruské Premier Ligy. Vladivostok hostil FK Chimki.

Na hřišti bylo rušno od prvních sekund. Už v první minutě sudí Pettaj po zákroku Jovanoviče vytáhl žlutou kartu. Hosté nebezpečně útočili po levém křídle, ale domácí si připsali první střelu. Ševčenko prověřil pozornost nejčastěji inkasujícího brankáře v soutěži Berezovského.

V dresu Chimek byl nejnebezpečnějším hráčem kanonýr Eldar Nizamutdinov, který se často pohyboval v pokutovém území Vladivostoku, ale solidní příležitost si v prvním poločase nevypracoval. Drtivou část prvního dějství se totiž hosté soustředili na pozorné bránění.

Svěřenci trenéra Zorana Vuliče si počínali v útoku o poznání aktivněji, ale zajímavých momentů si také vypracovali poskromnu. Velkou šanci měl na kopačce Bulyga, ale jeho střela si cestu mezi tři tyče nenašla.

Trenér domácích během přestávky stáhl nevýrazného Burmistrova a na hřiště poslal Kuzněcovova. I ve druhém dějství byl Vladivostok aktivní a brzy se dočkal úvodní branky. V 54. minutě se Bulyga prosadil mezi třemi obránci a překonal Berezovského. Po chybě Berezovského mohl Bulyga přidat druhou branku, ale odkrytou svatyni netrefil.

Sergej Juran zaregistroval, že jeho svěřenci nepředvádí zrovna optimální výkon a na hřiště proto poslal Jevstafjeva a Nikoforova. Ani poté se však hra Chimek moc nezlepšila. Trenér tak poslal na hřiště třetího čerstvého hráče – Samusiovase a vyplatilo se mu to. Samusiovase se objevil na levém kraji pokutového území a přesnou přihrávkou našel Nizamutdinova a ten nemohl nedat. Pro Nizamutdinova to byla sedmá branka v této sezóně a upevnil si vedení v tabulce střelců.

Vstřelená branka Chimki probudila a především střídající duo Samusiovase a Nikoforov zlobilo. Mladý útočník dokonce mohl vsítit branku, ale Marek Čech jeho ránu zlikvidoval. Utkání nakonec skončilo 1:1, což může více mrzet Vladivostok, který byl povětšinu zápasu lepším týmem.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele