6. kolo
19.04.2008 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Saturn - Zenit Sankt-Petěrburg 1:1

FK Saturn remizoval se Zenitem Petrohrad 1:1. Hosté vyrovnali v závěru utkání, ale i přesto nemůžou být s bodem spokojeni, svěřenci Dicka Advocaata totiž už ve čtvrtém utkání v řadě nedokázali naplno bodovat.

Trenér hostů Dick Advocaat šetřil svou oporu Tymoščuka, kterému dopřál odpočinek před semifinálovým duelem s Bayernem Mnichov. První gólový moment si Zenit vytvořil v osmé minutě, Aršavin centroval na vzdálenější tyč, ale Dominiguéz neusměrnil hlavičku do branky. Potom Denisov a Aršavin zkoušeli prověřit Kinského z dálky, v prvním případě měl míč velký rozptyl, v tom druhém letěla střela přímo do náručí Kinského.

Uplynula půlhodina hry a Saturnu trochu převzal iniciativu, v 36. minutě Loskov z pravého křídla hledal Nemova, ten prodloužil na Karjaku a zasahovat musel reprezentační brankář Malafejev. V 40. minutě se Saturn dostal do vedení, centr z pravé strany prodloužil Hubočan nešťastně za sebe (Malafejev si vybíhal pro míč) a Ďurica na zadní tyči stihl míč ve skluzu vrátit do ohně, kde nedůrazně zasáhl Malafejev a pohotový Zelao skóroval.

V druhé půli se hosté tlačili před branku Saturnu, ten však pozorně bránil. V 72. minutě Dick Advocaat vydatně oživil hru, do hry poslal hned trio náhradníků – Fajzulin, Radimov a Tekke. Deset minut před koncem se Tekke objevil sám před Kinským, ale obrovskou šanci spálil, když mířil těsně vedle. V 86. minutě se už Zenit dočkal kýženého vyrovnání, po standardce Aršavina vyrovnal Širokov.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele