19. kolo
24.08.2008 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Saturn vydřel tři body proti Vladivostoku

Nový trenér Saturnu Jürgen Röber si může mnout ruce. Jeho svěřenci porazili Luč-Energiji Vladivostok 2:1. Hrdinou se stal útočník Marko Topič, který vsítil obě branky domácího mužstva.

Před utkáním generální ředitel Saturnu Boris Žiganov pogratuloval brankáři Antonínu Kinskému k 50. utkání v ruské Premier Lize.

Oba celky začaly v solidním tempu, ale na druhou stranu se dopouštěly řady nepřesností. Marko Topič, kterého zná trenér Röber ze společného působení ve Wolfsburgu, se po přihrávce Ivanova ocitl sám před gólmanem Čechem. Český brankář však svůj tým od inkasované branky neuchránil. Ve 26. minutě si Topič pohrál s Leandrem a pohotově zavěsil.

O deset minut později si Ivanov s Topičem gólovou spolupráci opět zopakovali. Tentokrát Topič poslal míč do prázdné branky. Saturn se dostal do komfortního vedení 2:0. Do konce poločasu se blýskl několika pěknými přihrávkami Leandro, jednu z nich málem zužitkoval Alves, nakonec se k míči nedostal.

Ve druhém poločase byl Vladivostok o poznání aktivnější, ale jako první zahrozil Saturn. Dloubáček Eremenka vytěsnil na roh brankář Marek Čech. Úsilí se hostům vyplatilo. Bulyga obdržel přihrávku od Gvazavy, posunul si míč a gólman Kinský byl proti jeho střele bezmocný. Z hlediště domácího publika se začal ozývat pískot. Saturnu se po inkasované brance nedařilo.

Klinickou smrt prožil Saturn po pokusu Asildarova, který Kinský s námahou vytěsnil. Pro Saturn tak bylo vysvobozením, když sudí Jegorov odpískal konec. Vydřené vítězství 2:1 se však cení.

Autor: David Kubáň / Gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele