13. kolo
13.07.2008 18:15 CET
1 : 4
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Zenit splnil povinnost, porazil Chimki 4:1

Zenit Petrohrad si veze ze stadionu Rodina tři body za vítězství 4:1 nad posledními FK Chimki. Trefili se ruští reprezentanti Aňukov, Zyrjanov, Aršavin a jeden kandidát Viktor Fajzulin.

Zenit se z prohry se Spartakem Nalčik musel rychle oklepat. Další ztrátu s outsiderem už si nemohl dovolit. Trenér Petrohradu Dick Advocaat nemohl počítat se zraněným Šírlem. Útočník Aršavin zůstal jen na lavičce náhradníků. Do týmu se po zranění nebo karetním trestu vrátili Križanač, Kim-Don Jin a Fajzulin.

Zenit vstoupil do utkání jak se sluší a patří na úřadujícího mistra. Chimki podle předpokladů přehrával. Nejprve se ještě zastřeloval Zyrjanov. O několik minut později nikým neatakovaný Križanač poslal míč těsně nad břevno.

Gólový účet otevřel Zyrjanov, který těžil z přihrávky Aňukova. Druhá branka Zenitu na sebe nenechala dlouho čekat, ve 31. minutě Aňukov obehrál na rohu pokutového území Trivunoviče a pálil přesně na vzdálenější tyč.

V úvodu druhého dějství měl na kopačce třetí branku turecký útočník Fatih Tekke, ale neuspěl. Tekke poté inkasoval žlutou kartu, která mu vystavila stopku pro další utkání s Vladivostokem. Ihned poté ho trenér Advocaat stáhl ze hřiště, do hry se dostal Aršavin, kterého fanoušci odměnili potleskem. V dresu Chimek byl aktivní nejlepší střelec ruské Premier ligy Eldar Nizamutdinov, v 60. minutě obehrál dva protihráče, ale pálil hodně nepřesně.

Chimki postupem času přidaly na aktivitě. Hru domácích oživili střídající hráči, konkrétně Soava a Nikoforov. Malafejevovi nadělala střela Nikoforova potíže. Po rohovém kopu střílel pohotově Sabitov, ale přestřelil. Na druhé straně před dotírajícím Zyrjanovem zachránil Jovanovič. Trenér Chimek Sergej Juran na hřiště poslal i slovenského reprezentačního útočníka Martina Jakubka, který několik chvilek poté střílel na Malafejeva z ostrého úhlu.

Zenit měl další šance, Berezovskij vychytal Aršavina i Denisova. Chimki se v 81. minutě dočkaly kontaktní branky, po pohledné spolupráci Soaveho a Blatnjaka překonal Malafejeva druhý jmenovaný. Chimki však na závěrečný nápor mohly zapomenout, po druhé žluté kartě šel pod sprchy v 83. minutě Trivunovič.

Vedení si petrohradští pojistili v závěru. Dominguez přihrával za obranu Fajzulina si s přehledem poradil s brankářem Berezovským. Finální podobu výsledku dal střídající Aršavin, který těžil z akce Domingueze. Zenit splnil povinnost a vyhrál 4:1.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele