15. kolo
25.07.2008 17:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Chimki udolaly Nalčik a odlepily se z chvostu tabulky

Podmoskevské Chimki porazily Spartak Nalčik 2:0 a výhrou se odrazili z posledního místa ligové tabulky.

Domácí začali aktivně. Jovanovičova orazítkovala břevno branky Chomiče, který je v Nalčiku na hostování ze Spartaku Moskva. Nutno dodat, že právě Chomič míč na břevno vyškrábl, a uchránil tak svůj tým od inkasované branky. Ve 21. minutě přišel klíčový moment pro další děj utkání. Slovák Jakubko v pokutovém území obelstil Amisulašviliho a ještě než stihl vystřelil, vrazil do něj zezadu Džudovič. Kopala se penalta a Džudovič šel po druhé žluté kartě pod sprchy. Exekutor Šoava o minutu později poslal míč z pokutového kopu do levého dolního rohu Chomičovy svatyně. Chimki vedly 1:0 a těšili se z početní výhody.

Spartak Nalčik se do konce prvního poločasu snažil o vyrovnání, domácí podnikali protiútoky. Ale stav zůstal po první pětačtyřicetiminutovce nezněměn. Během poločasové přestávky poslal trenér Chimek Sergej Juran na hřiště nejlepšího střelce ruské Premier Ligy Eldar Nizamutdinova, který nahradil zraněného Fedora Kudrjašova.

Střídání se Juranovi vyplatilo. Eldar Nizamutdinov postupoval sám na Chomiče, gólman Nalčiku mu sice míč sebral z pod noh, ale při zákroku se zranil. Míč se odrazil k nabíhajícímu Pilipčukovi, který zapomněl na principy fair play a přidal druhý gól Chimek do odkryté branky.

Rozhodčí Maxim Lajuškin rád rozdává žluté karty, drží také rekord v utkání Amkar – Šinnik. V tomto utkání jich rozdal rovných dvanáct a navrch jednu červenou kartu. Často působil rozpaky nejen u provinilců, ale také u hráčů soupeře.

Chimki nakonec vedení 2:0 udrželi do samotného konce a loď kormidelníka Sergeje Jurana odplula z posledního místa tabulky. Uvidíme, zda bude v cestě vzhůru pokračovat.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ze by remizka

Reagovat
smazaný uživatel

Těch žlutých

Reagovat
Maverick 65

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele