5. kolo
12.04.2008 17:00 CET
0 : 4
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

FK Chimki - Rubin Kazaň 0:4

Rubin Kazaň rozstřílel FK Chimki na jeho půdě vysoko 4:0 a pokračuje ve spanilé jízdě v ruské Premier Lize. Získal patnáct z možných patnácti bodů a nadále se ohřívá na první místě tabulky!

Dost nepohledně začalo utkání, rozhodčí Ivanov musel často přerušovat hru kvůli velké četnosti faulů, konstruktivní hra k vidění nebyla. Postupem času se začal Rubin potvrzovat, proč je na první místě tabulky. Aktivní Kobenko na levém křídle dělal obraně FK Chimki velké problémy, ne inkasovali domácí všechny tři žluté karty po faulu na jeho osobu.

První gólová šance Rubinu začal u talentovaného argentinského beka Ansaldiho, ale po jeho přihrávce Rjazancev z dobré pozici mířil nad branku. Další nebezpečný moment měl Kobenko, ale jeho střela se mezi tři tyče také nevlezla.

To domácí byli vepředu sterilní, za zmínku stojí jen akce Antipenka, který hlavičkou prodloužil míč na Nizamutdina, ale ten nestihl prostrčit míč kolem Ryžikova.

V druhém půli upadlo FK Chimki do letargického spánku, domácí nepřistupovali k šikovným fotbalistům Kazaně včas a z toho plynuly problémy. V 56. minutě Karadeniz snadno obehrál Trivunoviče a chladnokrevně překonal Berezovského.

FK Chimki se po inkasované brance vzpamatovalo a chvíli po inkasované brance Rjazancev fauloval v pokutovém území Nastju Čeha a Ivanov nařídil pokutový kop. Sám postižený se rozhodl penaltu zahrávat a potom došlo k zajímavému momentu. Ryžikov jeho penaltu vytěsnil, ale sudí Ivanov se rozhodl kvůli předčasnému vyběhnutí hráčů Kazaně penaltu opakovat. Čeha předchozí nezdar nezlomil a rozhodl se exekuci zopakovat a opět ho vychytal Ryžikova! Radost brankáře Ryžikova nemusela mít dlouhé trvání, ale Trivunoviče mířil hlavou vedle tyče.

V 62. minutě však přišel další úder z kopačky 28letého tureckého reprezentanta Gokdenize Karadenize, z protiútoku totiž přidal svou druhou branku v zápasů a Rubin se mohl těšit z dvoubrankového vedení. A když přidal Kobenko třetí branku hostů, o vítězi nepochyboval nikdo.

Zaskvěli se také náhradníci Rubinu. Kabze našel Nobou, který po minutovém pobytu na hřišti přidal v 88. minutě čtvrtou branku. Hasan Kabze se taktéž mohl střelecky vyznamenat, ale nepopulárního "bůra" Berezovskij za svá záda nepustil. Rubin si vítězstvím upevnil první pozici, naopak FK Chimki zůstává poslední.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele