18. kolo
17.08.2008 13:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Čížek se podepsal pod vítězstvím FK Moskva na hřišti Chimek

Ani Jegor Titov neuchránil FK Chimki od prohry s FK Moskva. V dresu hostů dal o sobě výrazně vědět český fotbalista Tomáš Čížek, který se dostal do hry v jejím průběhu a měl prsty v obou brankách hostů.

V dresu Chimek debutoval zkušený tvůrce hry Jegor Titov a ve 22. minutě si připsal nebezpečnou střelu směrem ke svatyni Jurij Ževnova. Fotbalisté Chimek od prvních mnut převzali kontrolu nad míčem a hledali si cestu k brance FK Moskva. Většinu akcí domácího celku řídil právě Titov.

Trenér FK Moskva Oleg Blochin nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen a dával jim to hlasitě najevo. Brzy také sáhl ke střídání. V 36. minutě šel ze hřiště Česnauskis, kterého nahradil Tomáš Čížek. V dalších minutách se ukázalo, že Blochin vsadil na správného koně.

Čížek založil akci, na jejímž konci byl gól Stanislava Ivanova, proti jehož střele byl Berezovskij bezmocný. Byl to v podstatě první nebezpečnější útok FK Moskva v tomto duelu. Během poločasové přestávky sáhl domácí trenér Sergej Juran ke změnám. Jovanoviče nahradil Nikoforov. Sabitova zase Nastja Čech.

Hosté nikam nespěchali a soustředili se na pozorné bránění, zatímco Chimki pochopitelně vrhaly většinu svých sil do útoku. Zvýšení měl na dosah Samedov, ale vyběhnuvší Berezovskij zmenšil záložníkovi střelecký úhel a zachránil svůj tým. V 70. minutě měly Chimki kopat penaltu, po akci Titova totiž míč zasáhl do ruky jednoho z hráčů granátově červených. Rozhodčí však pokutový kop neodpískal.

Podmoskevští fotbalisté se nevzdávali. Po dlouhém pasu Šoavy měl šanci Nizamutdinov, ale Ževnov se překonat nenechal. Zanedlouho se Ževnov vytáhl proti hlavičce Titova. Chimki však trochu ztratily koncentraci v zadních řadách. Danielson poslal ledabylou přihrávku na brankáře Berezovského, všudypřítomný Čížek míč zachytil a zvýšil na 2:0 pro FK Moskva. Po faulu na českého fotbalistu byl v závěru vyloučen Stepanov a Chimki musely hrát ve zbytku utkání o deseti.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele