semifinále - 1. zápasy
29.02.2024 21:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Viktor Gyökeres (© AFP)

Sporting těsně udolal Benficu a do dubnové odvety semifinále Taça de Portugal bude vstupovat v lepší výchozí pozici

Úvodní semifinálový duel Taça de Portugal mezi lisabonskými giganty přinesl dle očekávání atraktivní podívanou a z dílčího vítězství se radoval Sporting, který sice neudržel dvoubrankový náskok, ovšem výsledek 2:1 rozhodně není k zahození do dubnové odvety. Domácí celek působil o něco sebevědomějším dojmem a alespoň částečně odčinil nedávnou ligovou ztrátu s podceňovaným Riem Ave (3:3).

CP zahájilo tento čtvrteční zápas naprosto famózně a hned svou první větší možnost z 9. minuty přetavilo ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal pětadvacetiletý záložník Pedro Gonçalves, jenž si po vynikajícím pasu Hjulmanda z pravého křídla udělal dostatek prostoru k hlavičce na hranici brankového území a s pomocí bližší tyče rozvlnil síť. Svěřenci trenéra Rúbena Amorima doslova dominovali na trávníku i ve zbývajícím průběhu úvodního dějství.

Nejprve byl na poslední chvíli zablokován švédský kanonýr Viktor Gyökeres, přesně po půl hodině hry pálil o kousek vedle levé tyče Hjulmand a následně si hostující brankář Trubin poradil s nebezpečným projektilem agilního Gyökerese. V samém závěru úvodního dějství ještě zahrozil Edwards, ale ten z dobré pozice nepropálil hradbu těl před sebou. Sporting přeci jen přidal druhý zásah necelých deset minut po změně stran.

Ve skvělé formě hrající Gyökeres zaznamenal již svůj jedenatřicátou branku této sezóny, tentokráte totiž převzal parádní kolmici od Catama, elegantně se zbavil bránícího kapitána SL Otamendiho a pak z pěti metrů napálil bližší konstrukci, od které se míč odrazil za záda bezmocného Trubina. Hosté však dokázali snížit zhruba v polovině druhé půle zásluhou norského špílmachra Fredrika Aursnese.

Ten po úchvatném pasu Di María z levé strany zůstal zcela osamocen před hranicí brankového území a ranou z první pokořil gólmana Israela. Za další čtyři minuty skóroval Kökcü, nicméně jeho vyrovnání neplatilo vinou těsného ofsajdového postavení. Pak se hrálo opatrněji z obou stran, ovšem Sporting si nakonec mohl vzít zpět ztracený dvougólový náskok v nastaveném čase, jenomže zásah Nuna Santose taktéž nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele