semifinále - odvety
02.04.2024 21:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting sice hned dvakrát neudržel jednogólový náskok s Benficou, po remíze 2:2 ale přeci jen postoupil do finále Taça de Portugal

Sporting po úvodním vítězství nad Benficou (2:1) nakonec zvládl i dubnovou odvetu semifinále národního poháru, když s městským rivalem remizoval 2:2 a po pěti letech si tedy zahraje finále Taça de Portugal, ve kterém narazí na vítěze dvojzápasu mezi Portem a Vitórií. "Orli" naopak do finálového boje o cennou trofej nepostoupili již potřetí za sebou, v tuto chvíli se tak mohou soustředit na závěrečnou fáze portugalské nejvyšší soutěže a Evropské ligy.

Oba odvěcí rivalové hráli od samého začátku s velkým nasazením, nicméně v prvním poločase se i přes několik solidních šancí výsledek neměnil. Ta první se urodila již po necelých deseti odehraných minutách, ale Morten Hjulmand hlavičkoval z velmi dobré pozice o decimetry nad horní tyčku. O pár minut později rozvlnil síť na druhé straně Rafa Silva, avšak jeho zásah nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdovému postavení.

Největší šance úvodního dějství byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se na pravé straně dostal do zakončení Tengstedt, avšak jeho lob zastavilo břevno. Přesně po dvaceti odehraných minutách chtěl otevřít gólový účet tohoto pikantního šlágru hvězdný argentinský křídelník Ángel Di María, toho však fantastickým zákrokem vychytal připravený gólman Israel.

V následujícím průběhu prvního poločasu se již nic zásadního nepřihodilo, Sporting šel z ničeho nic do vedení krátce po změně stran. Ani ne po dvou odehraných minutách totiž skóroval čtyřiadvacetiletý dánský záložník Hjulmand, který po zpětné pobídce švédského kanonýra Gyökerese zvolil technickou střelu a z hranice pokutového území nádherně zamířil přímo do pravé šibenice, brankář Trubin se stačil pouze ohlédnout.

Výběr vedený německým trenérem Rogerem Schmidtem se vrátil zpět do hry o postup za dalších pět minut, neboť Nicolás Otamendi se po načechraném pasu Davida Nerese z pravého křídla zjevil sám před Israelem a hlavičkou zblízka ho chladnokrevně překonal -1:1. Ovšem Sporting si bleskově vzal zpět ztracený náskok v 55. minutě, jelikož Paulinho po střele šajtlí v podání střídajícího Catama a zákroku Trubina přelstil ofsajdovou past a svou dorážku se štěstím usměrnil do levého dolního růžku.

O pár minut později mohl definitivně rozhodnout Gyökeres, jenomže ten pouze napálil pravou konstrukci, naopak z následné akce srovnal Rafa Silva úspěšnou tečí z bezprostřední blízkosti po stříleném centru Alexandra Baha. Benfica se poté snažila vsítit třetí zásah zajišťující alespoň prodloužení, nicméně až do závěrečného hvizdu nenašla úspěšný recept na dobře organizovanou defenzívu soupeře.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

1:2 1:3 Sporting win pls

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Pharrell

Uvidíme kolego . Ale s aktuální formou hostí ze Sportingu která je lepší než u domácích prostě více věřím hostům že to zvládnou a vyhrají . Benfica je sice mírný favorit zápasu ale myslím si že tak velký tlak doma nezvládne a nepostoupí do finále poháru .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele