čtvrtfinále
09.02.2023 21:30 CET
1 : 1
5:4 pen.
(1:1, 1:1)

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Benfica skončila také v Tace de Portugal, oslabená padla po penaltách s Bragou

Benfica má sice letošní působení v Primeira Lize plně pod vlastní kontrolou, nicméně v obou domácích pohárových soutěžích dost zklamala. V Tace de Liga neuměla postoupit dál ani ze základní skupiny. A v Tace de Portugal skončila už ve čtvrtfinále. Její nezdar na půdě Bragy rozsoudil až penaltový souboj, nutno říci, že situaci měla ztíženou i kvůli nedisciplinovanosti.

Hosté přitom vstoupili do zápasu moc povedeným způsobem a už po čtvrthodině hry se ujali průběžného vedení. David Neres rozehrál rohový kop nakrátko, Aursnes mu míč okamžitě vrátil. A následoval centr, který se snažil zablokovat bránící Víctor Gómez a lehce ho tečoval, na hranici brankového území. Tam si nejvýše naskočil Goncalo Guedes, a ten hlavou zamířil za záda gólmana Matheuse, jenž se po balónu vlastně jen ohlédl.

Události se ovšem hostům začaly notně komplikovat ve 31. minutě. Bah totiž nešetrně přišlápl podrážkou kopačky oblast lýtka podnikajícího Pizziho, sudí Tiago Martins se šel podívat na video, tam uviděl, že minimálně bylo ohroženo zdraví hráče, a tasil ze své kapsičky červenou kartu. Přesilovku pak Braga dokázala přetavit ve vyrovnání.

A to prakticky záhy, konkrétně ve 36. minutě. André Horta rozehrál rohový kop centrem do vápna, tam ho Vítor Tormena sklepl na zadní tyč pro volného Aliho Musratiho, který z blízkosti pohotově zacílil. V závěru poločasu mohl António Silva navrátit i v oslabení těsný náskok na stranu lisabonského souboru, avšak Matheus byl na jeho pokus dobře připravený a merunu, leč s obtížemi, zkrotil.

V 69. minutě znovu zahrozila Benfica, Aursnes se pokoušel zacílit do spodního rohu brány, jeho zakončení ovšem skončilo pouze vedle brány. V 73. minutě naopak mohl gólově udeřit André Horta, avšak jeho pumelici zlikvidoval brankář Vlachodimos, který jednoruč srazil míč nad svoje břevno. V závěru druhého poločasu ještě zahrozil střídající Banza, patičkou ale orazítkoval pouze hostující brankovou konstrukci z vnější strany.

Prodloužení pak nabídlo pouze jeden zásadní moment, a to ve 120. minutě, tedy v samém závěru. Benfica musela dohrávat po vyloučení Baha dokonce v devíti mužích v poli, protože agresivní Morato viděl dvě žluté karty během pěti minut, tu druhou za nešetrné sestřelení Álvara Djala, a rezultující červená karta pro něj byla opravdu na místě.

Penaltový rozstřel poté lépe zvládlo domácí mužstvo. První tři série otázku postupujícího do semifinále nerozluštily, v té čtvrté ovšem nedokázal proměnit Aursnes, jehož vychytal Matheus. Álex Grimaldo pak při pokutovém kopu číslo pět na straně Benficy rozvlnil síť, a ještě tak přiživil naděje As Águias na kvalifikaci mezi čtyřku nejlepších, jakmile však Vlachodimos kapituloval také popáté, konkrétně po trefě Aliho Musratiho, bylo o úspěchu Bragy nadobro rozhodnuto.

Autor: Patrik Sandev / zerozero.pt, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele