semifinále - 1. zápasy
10.02.2021 21:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Braga v dalším divokém zápase s Portem znovu zachraňovala remízu až v závěru

Porto podruhé za sebou neudrželo na půdě Bragy nadějné vedení a i tentokráte přišlo o vítězství až na samém konci. V neděli v ligovém duelu vedlo o dvě branky, jenže více jak půlhodinu dohrávalo v deseti a vyrovnávací trefu inkasovalo ve čtvrté minutě nastavení. Nyní v prvním střetnutí semifinálové fáze národního poháru přišlo dokonce o dva vyloučené hráče a jednobrankový náskok ztratilo až ve dvanácté nastavené minutě.

Nicméně díky remíze 1:1 má stále slušnou šanci postoupit do finále a tento výsledek tak v žádném případě není k zahození. Úvodní větší příležitost byla k vidění po necelých šesti minutách, kdy se postavil k přímému volnému kopu ze střední distance Sérgio Oliveira a brankář Matheus skvěle vyrazil jeho dělovku před sebe. Neuběhly však ani další tři minuty a svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa se přeci jen radovali z vedení.

Velkou hrubku vyrobil Matheus, jenž vyběhl daleko ze své branky a hlavou našel pouze kopačku íránského kanonýra Mehdho Taremiho, jenž přenádherným lobem z třiceti metrů zamířil doprostřed odkryté branky. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého celku krátce po odehrané půlhodině, když předvedl skvostný průnik na levém křídle a nakonec tvrdě vypálil po zemi, ovšem pozorný Matheus fantasticky zasáhl nohou.

Domácí ve druhém poločase přeci jen přidali a po necelých pěti minutách chtěl srovnat slovinský forvard Šporar, avšak ten ve stoprocentní příležitosti selhal a sám před gólmanem Costou zamířil zhruba o půl metru vedle vzdálenější konstrukce. K jednomu z klíčových okamžiků došlo v 65. minutě. Luis Díaz totiž při útočné akci hodně nešetrně přišlápl kotník Davida Carma a rozhodčí Luis Godinho mu po vydatném zkoumání videozáznamu ukázal přímou červenou kartu.

Braga od tohoto okamžiku vytvořila na soupeře obrovský tlak a srovnat mohla v 85. minutě, ale pozdější hrdina Fransérgio hlavičkoval z osmi metrů příliš vysoko. V 90+3. minutě zabránil gólu v síti Porta zkušený obránce Pepe, který odkopl míč do bezpečí jen decimetry před brankovou čarou. Poté šli hosté do devíti, neboť Mateus Uribe udeřil hlavou v přerušené hře Ricarda Esgaia a Godinho ho bez jakéhokoliv váhání nekompromisně vyloučil.

Braga se dočkala kýžené trefy tři minuty před vypršením dlouhého patnáctiminutového nastavení. Po centru z levé strany hlavičkoval zblízka Šporar a orazítkoval bližší tyč, balón se vzápětí odrazil k volnému Fransérgiovi a ten svou dorážkou snadno rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele