čtvrtfinále
02.03.2022 18:30 CET
2 : 2
3:2 pen.
(0:1, 2:2)

Reportáž

Robert Glatzel (© AFP)

Hamburger SV zvládl penaltový rozstřel a zahraje si semifinále DFB-Pokalu

Až do penaltové loterie došlo čtvrtfinálové utkání mezi Hamburgerem SV a Karlsruhe. Po devadesáti minutách skončilo utkání 2:2 a protože v prodloužení branka nepadla, přišly na řadu pokutové kopy. Hamburg je nezačal dobře, kapitán Sebastian Schonlau neproměnil, jenomže pak Fernandes chytil tři penalty a zajistil domácím postup.

Čtvrtfinálové složení bylo jednoznačně velkým překvapením. Zatímco velikáni typu Bayernu nebo Dortmundu už dávno v soutěži nefigurují, druholigoví účastníci Hamburger SV a Karlsruher SC si mohli užít vzájemný souboj.

První velká šance se v hamburském Volksparkstadionu odehrála ve 23. minutě a hostující Kyoung-rok Choi v ideální pozici trefil jen hruď brankáře Fernandese. V tomto případě to Karlsruhe ještě nevyšlo, ale pět minut před přestávkou už se mohl radovat Philip Heise. Ten předvedl parádní volný přímý kop a Fernandes se natahoval marně.

Krátce po změně stran se hostům podařilo skóre navýšit. Philipp Hofmann stál ve správný čas na správném místě, po střele Wanitzeka dokázal pohotově balón dorazit do sítě. Karlsruhe vedlo o dva góly a bylo na nejlepší cestě postoupit do semifinále.

HSV nesložilo zbraně a okamžitou kontaktní brankou se vrátilo do zápasu. Čakvetadze poslal přesný centr a Robert Glatzel na malém vápně hlavou do protipohybu Gersbecka snížil. Vzápětí se na hřišti děly neuvěřitelné věci. Čtvrthodinu před koncem měl Hamburg obrovskou šanci na vyrovnání. Obránce Kobald fauloval ve vlastním vápně a sudí nejenže nařídil pokutový kop, ale hráče hostí po druhé žluté kartě vyloučil. Nicméně Gersbeck Kittelovi chytil penaltu a udržel vedení. Karlsruhe bylo postupu do semifinále velmi blízko, jenomže v nastavení padlo. Glatzel se položil do přízemního centru a vynutil si prodloužení.

Nastavených třicet minut branku nepřineslo, přestože měl Kittel další vyloženou šanci. Gersbeck opět předvedl výborný zákrok. Gersbeck chytal skvěle, ale hrdinou zápasu se stal jeho protějšek Fernandes. V penaltovém rozstřelu chytil tři pokusy v řadě a poslal Hamburger SV do semifinále DFB-Pokalu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HSV1887

HSV sestoupil uz pred 4 lety.. A v lize si nevedeme tak zle zas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele