čtvrtfinále
02.03.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jadon Sancho (© AFP)

Dortmund přehrál Gladbach a zahraje si semifinále

V ostře sledovaném duelu to věru nebyla žádná gólová přestřelka. O postupu BVB rozhodla v Borussia- Parku jedna jediná trefa. Svěřenci Edina Terziće dohrávali o deseti, nicméně až od samotného závěru, takže soupeř neměl možnost početní výhody využít.

Hříbata si přitom první dobrou šanci vytvořila už ve 2. minutě. Hofmann našel Marcuse Thurama, jenž z nějakých šesti metrů mířil mimo tři tyče. Krátce poté se zranil Raphaël Guerreiro, což byla pro hostujícího kouče velká nepříjemnost, která se však nakonec obešla bez následků. V 9. minutě Thuram chyboval a nabídnul balon Markovi Reusovi, který ale odmítnul poslat svůj tým do vedení.

Následující minuty se museli obejít bez vyložené příležitosti. Ta se dostavila až ve 36. minutě, kdy Mats Hummels poslal svým výborným pasem za obranu Erlinga Haalanda. Norský supertalent však tentokrát v koncovce selhal. V nastaveném čase převzal míč Thuram, jednoduchou zasekávačkou posadil na zadek Hummelse a prostřelil Marwina Hitze. Jenže francouzský forvard si o malinkatý kousek nepohlídal ofsajdovou hranu.

V 53. minutě se Dortmundští už radovali ze vstřeleného gólu, když Reusovu přihrávku uklízel na místo určení Haaland. Jenže útočník hostujícího celku si při nabíhání do šestnáctky pomohl faulem. Pět minutek poté se do kulatého předmětu pořádně opřel Ramy Bensebaini a muž v rukavicích musel předvést výborný zákrok.

Rozhodující okamžik zápasu se odehrál v 66. minutě. Rychlý kontr zakončil Reus přihrávkou na Jadona Sancha, který mohl jít sám na bránu, načež se prosadil přízemní střelou, které musela za brankovou čáru dopomoci levá tyč - 0:1. V poslední patnáctiminutovce (včetně nastavení) byly k vidění ještě tři zajímavé možnosti ke skórování.

Při té první ztroskotal Erling Haaland na Tobiasi Sippelovi. Při té druhé se po následujícím rohovém kopu odrazil míč k Hummelsovi, který ho z hranice malého čtverce poslal vedle. Stefan Lainer potom pobídnul mimo vápno stojícího Denise Zakariu, jehož volej se bohužel snesl přibližně metr vedle levé šibenice. Po vypršení řádné hrací doby ještě Mahmoud Dahoud srazil unikajícího Bensebainiho a po druhé žluté byl vyloučen. A při úplně poslední šanci mířil Lainer těsně nad břevno.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

Tohle derby bude velice zajímavé a pikantní pro trenéra domácího týmu - Rose.

Reagovat
Frantszek

uf uf. Důležité vítězství pro psychiku. Snad to půjde už jen nahoru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele