semifinále
01.05.2021 20:30 CET
5 : 0
(5:0)

Reportáž

Radost hráčů Dortmundu (© AFP)

Finále poháru si zahraje Dortmund, druholigovému Kielu nasázel pět branek

Druhé semifinálové klání DFB-Pokalu se stalo jednoznačnou záležitostí fotbalistů Dortmundu. Druholigového outsidera z Kielu Borussia smetla pěti góly v prvním poločase a ve finále ji čeká Lipsko.

Úvod zápasu byl z obou stran spíše opatrný, domácí favorit nijak zvlášť svého soupeře netlačil a hosté z Kielu tak měli prostor pro občasnou kombinaci. To se však změnilo úderem 17. minuty. Rychlou akci z levé strany totiž rozjel Giovanni Reyna, který si přiťukl míč se Sanchem a tvrdou ranou z hranice vápna propálil hostujícího brankáře Dähneho.

Kiel hrál odvážně, domácí však hru kontrolovali a jakékoliv chyby soupeře nemilosrdně trestali. Ve 23. minutě tak přidali druhou branku po akci Marca Reuse, který si míč navedl až do malého vápna, kde jej i díky několika šťastným odrazům našel Guerreiro. Ten jej šikovnou patičkou posunul před prázdnou bránu Reynovi, který jednoduchým sklepnutím podruhé v zápase skóroval.

Uplynuly tři minuty a po další rychlé akci Dortmundu to bylo už 3:0. Emre Can šikovným lobem našel ve vápně Reuse a kapitán Borussie, tentokrát nastupující na pozici hrotového útočníka, po precizním zpracování poslal míč za Dähneho záda.

Ve 30. minutě na sebe upozornili i hosté. Čisté konto domácího gólmana Hitze po nádherné ráně Reeseho zachránila branková konstrukce. Kombinace Holsteinu pokračovala, hosté rozhodně do Dortmundu nepřijeli jen bránit. Jenže ve 32. minutě vyrobili obrovskou hrubku, kterou favorit okamžitě potrestal. Nepřesná zpětná přihrávka jednoho z kielských záložníků vyslala do samostatného úniku Thorgana Hazarda, ten přetlačil obránce a důraznou střelou po zemi zvýšil na 4:0.

Do konce prvního poločasu zbývaly bez nastavení tři minuty a Borussia přidala už pátou branku. V přelidněném vápně před bránou hostů neměli žlutočerní prostor pro kombinaci, a tak do míče z dálky praštil Jude Bellingham, jehož tvrdou ránu jeden z padajících obránců nešťastně tečoval mimo dosah bezmocného Dähneho. Roli favorita tak v první půli Dortmund splnil na výbornou a do šaten odcházel s pětibrankovým náskokem.

Po přestávce tempo hry opadlo, obě mužstva věděla, že zápas je rozhodnut a mnoho vzrušujících momentů tak v Signal Iduna Parku nepřibývalo. Výjimkou se stala akce Bellinghama ze 76. minuty, kdy mladý Angličan prokličkoval do vápna a přeloboval padajícího Dähneho, míč však skončil těsně vedle brány.

Kiel tak po senzačním vyřazení Bayernu dalšího favorita překvapit nedokázal, své historicky první pohárové semifinále prohrál na půdě Dortmundu 0:5. Borussia naopak potvrdila roli jasného favorita a postoupila do finále, kde se v atraktivním zápase střetne s Lipskem.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele