semifinále
17.04.2013 20:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Stuttgart udolal Freiburg a zahraje si s Bayernem o pohár

Stuttgart se snažil stůj co stůj odčinit ligovou mizérii v DFB-Pokalu a to se mu proti houževnatému soupeři z Freiburgu po tvrdošíjném boji povedlo. Švábové měli o něco více gólových příležitostí než SCF a zaslouženě zvítězili 2:1. VfB tak v červnu čeká odměna v podobě finále s Bayernem.

Agresivně do zápasu vlétli hosté z Breisgau, avšak domácí defenziva fungovala kompaktně a náporu odolala. Naopak to byli Švábové, kdo si jako první vypracoval zajímavější šance. Hned dvakrát se v dobré pozici objevil Harnik a zejména v druhém případě museli hráči SCF poděkovat pozornému Baumannovi.

Freiburský brankář ještě dokázal proti témuž hráči úspěšně zakročit v 9. minutě, avšak po pár vteřinách musel lovit balon ze své sítě. To se totiž na levém křídle zmocnil míče Traoré, jenž následně vyslal na Boku milimetrově přesnou přihrávku. Boka se do meruny opřel svou slabší pravou nohou a ze 14 metrů rozvlnil síť.

Jenže SCF nepatří mezi týmy, které inkasovaná branka vykolejí. Freiburští to zanedlouho potvrdili vyrovnáním, o kterré se postarali nepostradatelní forvardi Kruse a Rosenthal. Prvně jmenovaný vyslal svého parťáka do běhu proti Ulreichovi, jenž pak proti umístěné přízemní střele neměl šanci. V partii se tak začínalo "od znovu". Oba týmy neustávaly v tempu a 59 tisíc diváků ve vyprodané Mercedes Benz Aréně se mohlo bavit skvělým fotbalem a také kuriózním třetím gólem.

Po Gentnerově centru hlavičkoval Harnik do břevna, od něhož se míč odrazil za čáru freiburské svatyně. Vše ještě pojistil Niedermeier, jenž kulatému nesmyslu dopomohl v pohybu správným směrem rukou. Streichova družina zcela pochopitelně protestovala, avšak branka platila - 2:1. Hosté museli znovu dotahovat jednobrankové manko. Tentokrát na svého soupeře vyrukovali s rychlými přihrávkami na krátko. Švábové však toho večera pracovali v obraně na výbornou.

Rovněž po změně stran bylo k vidění napínavé drama, jež bylo okořeněno mimořádným tempem. Tvrdé osobní souboje a nespočet menších šancí - bylo znát, že oba týmy hrají o hodně. Vědět o sobě dali Gentner (střelou zpoza vápno) a Ibiševič, jenž při svém sólu ztroskotal nejprve na Baumannovi a následně při dorážce na Krmašovi, který přispěchal na brankovou linii v hodině dvanácté. Rovněž hosté nezůstávali své pověsti útočného mužstva nic dlužni, avšak selhávali v koncovce.

Velmi blízko vyrovnání byl zejména Kruse, jenž vyslal střelu na stuttgartskou bránu z hranice pokutového území. Rüdiger se do rány obětavě vrhl, čímž míč tečoval a výrazně tak zkomplikoval Ulreichovi situaci. Brankář VfB se však blýskl vynikajícím reflexem a nedovolil soupeři vyrovnání.

To nejhorší však na něj teprve čekalo - své šance si vypracovali Caligiuri, Rosenthal a Ginter. Všichni jmenovaní však netrefovali prostor brány nebo jejich pokusy neměly takové parametry, aby byl pozorný Ulreich překonán. Ke konci zápasu to bylo obzvlášť dramatické, když Harnik zahodil možnost rozhodnout. Rakušan totiž po svém úniku tváří v tvář Baumannovi neobstál. SCF si pak rozpomnělo na předešlé kolo, v němž vše zachránilo v posledních minutách. Jenže ve městě automobilů se toho večera psal jiný příběh - s postupovou tečkou pro VfB.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (36)

Přidat komentář
Tomtaf

8:1

Reagovat
smazaný uživatel

tu sa tipuje futbal

Reagovat
smazaný uživatel

to není Bayern

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
jester Radka Bejbla

1:2 - Krmaš do repre mí

Reagovat
jester Radka Bejbla

místo Kadlece

Reagovat
smazaný uživatel

do repre mí

Reagovat
smazaný uživatel

místo Bílka

Reagovat
Bayernista18

2 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

Pome Freiburg, teď ty absolutní nesympaťáky a poté i Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg ďalej

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 překvápko

Reagovat
Arne

Freiburg jedem Kdyby na tom v tabulce nebyl tak dobře, jako je, tak bych mu snad pro jeho dobro přál nepostup, aby příští sezónu EL nebyla. Ale takhle je to jedno, aspoň nebudou mít předkolo a odnesou si zážitek v podobě berlínskýho finále, pokud to vyjde.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to Stuttgart vyhraje, i když Freiburg ma lepší formu a i herně je na tom líp. Pro domácí mluví všechno ostatní. A se vsi úctě ke Freiburgu, ale Stuttgart je zajímavější a dustojnejsi soupeř.

Reagovat
JozkokozleJ

Spomen si ako Freiburg s 10 hracmi potrapil Bayern na jesen.

Reagovat
smazaný uživatel

Já neříkám, ze je to špatný tým, na ten zmiňovaný podzim to i dokázal. Ale se Stuttgartem by to přeci mělo jen větší náboj.

Reagovat
stas87

canstatter kurve nesklamala pekne choreo

neviem komu viac priat,EL o par mesiacov bez kruseho,caligiuriho a rosenthala moze byt propadak a mozne buduce problemy freiburgu,stuttgart by tu poziciu mal lepsiu..tesim sa na velmi ofenzivny zapas a vela golov

Reagovat
stas87

skoda,teraz harnik nemusel sebcit a mohol prihrat este nabiehajucemu traoremu

Reagovat
stas87

pekny zapas zatial akurat ze ani jedna obrana moc nebrani prieniky po kridle a krmas s diagnem hraju daleko od seba,toto ale bude domacim vyhovovat,maju harnika ci traoreho ktory su rychly a s nabehami za obranu bude mat freiburg este starosti,gol hostov ide na triko rüdigera,nie je to pre neho jednoduche naskocit do klucoveho zapasu jari tak snad sa nezosype

Reagovat
jv

Co udělal? On právě poslední zápasy odehrál ve středu obrany a vedl si podle všech ohlasů hodně dobře, sedí mu to tam daleko víc než na kraji. Pro VfB je to obrovská naděje a o jeho kvalitách mluví i to, že dostává přednost před Felipem.

Reagovat
stas87

pri gole vcas nevystupil,v podstate tym umoznil prihravku za obranu ktoru zobral rosenthal,boka ku nemu mal daleko a ponad brankara vyrovnal na 1:1,tasci je na odchode?

Reagovat
JozkokozleJ

Druhy polcas bude urcite zaujimavy.

Krmaš a Diagne sa pri rozohravke roztahuju uplne az na kraj a uprostred sa na rozohravku stahuje Schuster. Po rychlej strate lopty sa stava, ze sa nestihnu vratit.

Inak mi trosku pride, ze hraci SCF si uvedomuju dolezitost zapasu a chyba lahkost. Snad to Streich da v kabine do poriadku. Ale VfB hraje dnes dobre.

Reagovat
stas87

jj,mujdza aj sorg hraju pomerne vysoko a tie diery ak si nedaju dokopy obranu budu pribudat,maju stastie ze harnik tie situacie nevyriesil dobre

takto spatny freiburg dozadu uz som nejaky zapas nevidel,v podstate ten gol na 2:1 bola seria chyb,zly odkop a potom ibisevic skace do suboja so schmidom ci kto to tam bol,dopredu to este ide..a mam taky dojem ze domaci su o kusok viac hladovejsi po uspechu

Reagovat
stas87

streich chce hrat na troch vzadu?ci sa na beka posune ginter?kazdopadne zaujimavy tah

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Krmaš nakonci. Ale Stuttgart asi zaslouženě.

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlas, Stuttgart bol dnes lepsi o ten gol, takze postupil zasluzene. Z pozapasove prejavov emocii (pozitivnych i negativnych) bolo zretelne ako dolezity bol pre obe muzstva tento zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Co Macheda, hraje vobec?

Reagovat
vfb

strida kolem 80. minuty, odehral tak tech minut tak 100..

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
Allianz_Arena

Finále musí ale Stuttgartu stačit, Bayern si snad tenhle pohár vzít nenechá...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že Stugart bude rád když to neskončí debaklem Bayern tedka hraje uv uplně jiných svérách

Reagovat
Greny

Spíš bych řekl Bayern si zahraje finále a hráči Stuttgartu si zaběhajíí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele