24.08.2008 20:45 CET
2 : 2
6:5 pen.
(1:0, 2:2)

Reportáž

Inter udolal AS Řím a získal Superpohár

Strhující podívanou přichystali divákům hráči Interu Milánu a AS Řím, kteří se na San Siru utkali o italský Superpohár. V utkání měl lehce navrch Inter, který zásluhou Muntariho a Balotelliho dvakrát vedl, ale Římanům se pokaždé podařilo vyrovnat. Nejprve parádní trefou srovnal na 1:1 De Rossi a v nastaveném čase druhého poločasu vyrovnával Vučinič. Utkání tak dospělo do prodloužení a nakonec i k pokutovým kopů, kde v závěru selhali kapitán Giallorossi Totti a obránce Juan a na druhé straně rozhodl Zanetti.

Na lavičce Nerazzurri seděl José Mourinho. Premiéru si odbyli také jeho svěřenci Muntari a Mancini, jenž do Interu zamířil právě z Říma. Na druhé straně poprvé nastoupili John Arne Riise a Julio Baptista. Pro Vlky to také bylo první utkání od chvíle, kdy zemřel prezident klubu Franco Sensi (v 82 letech), a proto měli na rukávech černé pásky.

Bitva o italský Superpohár již tři roky nezná jiné soupeře, než právě Inter Milán a AS Řím. Na vítězství to bylo do dnešního nerozhodně, naposledy vyhrál Řím nejtěsnějším rozdílem, předtím se radoval po prodloužení Inter.

Zápas načal střelou po necelé minutě hry římský Mirko Vučinič, ale pálil vedle. V obrovské šanci se ale hned v úvodu na druhé straně ocitl Zlatan Ibrahimovič, který si hrudí sklepl míč a obešel obránce Juana s Riisem, ale ze sedmi metrů neuvěřitelně netrefil branku. Vučinič byl následně opět hlavním aktérem další akce, tentokrát si za filmování vysloužil žlutou kartu.

Tlak Interu pomalu narůstal a Římané se bránili zuby nehty. Nakonec to ale nezvládli a v 18. minutě otevřela skóre nová posila černomodrých Muntari. Brance předcházel střílený centr Maicona, který srazil na břevno Mexes, míč se následně odrazil k Muntarimu a ten pálil přesně.

Do šance se poté hrnul na druhé straně Riise, ale byl zastaven zdviženým praporkem. Opakovaný záběr však prokázal, že se pomezní sudí mýlil. Inter mohl vzápětí navýšit náskok, Figo chybu brankáře Doniho nevyužil. Žlutou kartu za filmování obdržel před poločasem také Ibrahimovič.

První střelecký pokus druhého poločasu si připsali opět Římané, David Pizarro pálil z velké dálky nepřesně. Poté se ujal iniciativy Baptista a dlouhým sólem doběhl až před pokutové území, kde ho fauloval Stankovič. Trestný kop zahrál sám Brazilec, ale střela byla zblokována. Poprvé zahrozil také Inter, Figův centr odvrátil Cassetti, zatímco se Zanettiho střelou si poradil brankář Doni.

Po hodině hry přišel po delší kombinaci Římanů konečně gól. Skvělou ránu vyslal zpoza pokutového území De Rossi a vymetl růžek Cesarovy branky, jenž neměl sebemenší šanci. Giallarossi vstřelená branka nakopla a dostávali soupeře pod tlak. Na to reagoval stratég Mourinho dvojitým střídáním, když stáhl Figa s Mancinim a nasadil Balotelliho a Jimeneze.

Ke střelám se poté postupně dostali na jedné straně Mexes a Baptista a na druhé Muntari s Balotellim, ale kýženou branku ani jeden pokus nepřinesl. Ve slibné pozici byl Cambiassově faulu na Vučiniče standardní situaci zahrávající Pizarro, ale jeho střela byla sražena. Z toho těžil Inter, který se okamžitě vydal do rychlého brejku, využil sil čerstvého Balotelliho, jenž nespadl do ofsajdové pasti a poradil si s brankářem Donim. V 83. minutě tak mohl Inter znovu slavit vedení.

Hned po inkasované brance vsadil trenér Spalletti vše na jednu kartu, a to na útok. Nasadil Okaku a také navrátilce do sestavy, kapitána Tottiho, jenž se v zápase objevil po několika měsících. Málem se tento tah nevyplatil, když byl blízko brance Maicon, jenomže Římané se nevzdali a v závěrečných vteřinkách vyrovanli. Na rohový kop Pizarra si naskočil Vučinič a s přispěním Stankoviče poslal zápas do prodloužení.

V prodloužní byli aktivnější hráči Interu, ale jak Balotelli, tak Stankovič neměli při zakončení potřebné štěstí. Milánský mladíček Balotelli se ve 105. minutě postavil k exekuci trestného kopu a parádní střelou ohrozil brankáře Doniho, jenž neméně skvělým zákrokem udržel Řím ve hře. V závěru se ještě snažili římští Baptista s Vučiničem, ale bezvýsledně a diváci se mohli těšit na pokutové kopy.

První proměnil s přehledem ranou pod břevno Vučinič. Za Inter srovnal přesnou střelou Zlatan Ibrahimovič. Brankář Julio Cesar si poté při Baptistově střele sáhl na míč, ale nevyrazil. Balotelli vzápětí s přehledem srovnal. Svojí penaltu následně proměnili také Cassetti s De Rossim, na druhé straně zaváhal Stankovič, naopak Maxwellem míč do sítě již dostal. Další sérii začínal Francesco Totti, ale míč napálil do břevna a soupeři nabídl jedinečnou šanci. Tu o pár sekund později využil Cambiasso a pokračovalo se dále. Další sérii zvládli Pizarro s Jimenezem a míč si k exekuci postavil římský Juan, který musel proměnit. Brazilský obránce ale zklamal a kapitán Nerazzurri Javier Zanetti a poslal trofej pro vítěze italského Superpoháru do Milána.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cenzura tady funguje šlušně :(

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo taky sme si vsiml ze me promazli jen za to ze sme zkritizoval toho typka co tu nabizi zapasy :)

jinak peknej match 4 goly a pencle co vic si clovek muze prat , ty penalty jsou vzdycky supr , nejhorsi je ale kdyz jde o tvuj tym to je pak inforktova zalezitost jako v pripade ManU - chelsea :)

Reagovat
Kily

tak tohle je pak zase něco jiného. Mazaly se příspěvky toho vocasa, co si ze spousty webů u nás dělá reklamní agenturu a v tom případě se celkem logicky smažou i všechny reakce na jeho příspěvky

Reagovat
smazaný uživatel

vsak v poho , nic proti tomu nemam , je dobre ze ho smazli a logicky mi hned nedoslo ze to smazne i muj post

Reagovat
smazaný uživatel

tj...sledovat penalty jako nestranej v pohode, ale jinak...adrenalin jak pri seskoku ze 4 000m!

Reagovat
Kily

co sem pořád někdo taháte cenzuru? proč tady nechávat příspěvek, podle něhož se v komentáři něco upravilo? pak akorát někdo přijde a začne nadávat tobě, že píšeš o věcech, co nikde nasaný nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Ne jenom jsem jim opravil chyby z článku a vocasi to zmazali

Reagovat
fantomas

Davej si pozor na to, co řikáš a komu to řikáš.

Reagovat
smazaný uživatel

j voe, dej si sakra bacha, protoze uz si na seznamu a vsechno vime, tvuj email uz patri davno na cernou listinu nepratel statu, tvuj nickname vysi na nastence v Quantaname a chlape myslim ze do ctrnacti dnu to mas jisty ...

Reagovat
fantomas

Ano.

Reagovat
Kily

ach jo, a chceš poslat děkovnej dopis za to, že jsi opravil chyby?

ten tvůj příspěvek jsem mazal já, protože mi přišlo, že už tu není nutný. Snažil jsem se předejít zbytečné hádce a navíc už byl o něčem, co v komentáři není (tohle si pak vlastně jde vyložit jako to, že nechci, aby se navíc upozorňovalo na chyby). Jinak samozřejmě díky za upozornění, je totiž vidět, že to někdo opravdu čte rozhodně to neber tak, že je někdo naštvanej na tebe za to, že sis dovolil ohlásit nepřesnosti, tak tomu rozhodně není

Reagovat
smazaný uživatel

a cos opravoval jestli se mohu zeptat?

Reagovat
smazaný uživatel

njn Peking mánie

Reagovat
smazaný uživatel

Inter pod taktovkou Mourinha hrá ešte väčší betón ako pod Mancinim . Ich hra je získať loptu , posunúť ju na vlastnú pólku a po 5 minutách založiť útok . Do šancí sa dostávali náhodou , všetko cez Inbrahimovicsa , ktorý sa so šťastím dostával do šancí . Inak s pohľadu AS to nebol dobrý zápas . Baptista ma moc nepresvedčil , Vučinič bol vpredu dosť neplatný . Najlepší hráči boli Pizarro a smoliar Juan , ktorý to tam všetko hasil . Zápas pripomenul ManUtd vs Chelsea , kedy ide kapitán rozhodnúť a dá tyč resp.brvno . Česť víťazom , sláva porazením . AS Roma Campione D´Italia 2009 .

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape to jsi hrál doma na playstationu nebo se ti zdál sen? Inter po dobu 65 minut Rmu tlačil o čem vypovídají i statistiky: Střely na bránu 11:3 a rohy 11:3. To ti příde jako náhoda a štestí? Vždyt Roma může děkovat Donimu, že to neskončilo 4:2...Chtělo by to trochu objektivity

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl sem napsat to samý. ale nediv se. fanoušek romy. jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

koukám opět objektivní názor.. Náhoda by byla kdyby se dostali do jedné šance, ale napsat že do šancí se dostávali náhodou mi přijde dost divný! V prvním poločase byl Inter jednoznačně nebezpečnějším týmem a v prodloužení AS nepředvedl už vůbec nic...

Reagovat
smazaný uživatel

nevšímej si ho

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jen 55 minut, ale hra Interu mi nepřišla na náhodu. Dobře využívali Maicona a snažili se dostat do šancí ze stran + výborný Muntari. Nevím, jak to vypadalo potom, ale AS zklamalo defenzivní sestavou i pojetím, loni v Superpoháru Inter přehrávalo, naopak včera mi připadalo hodně zalezlé, což jsem vzhledem k obrovským ztrátám Interu v defenzivě moc nepochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Stankovic už zase začal dávat goly..škoda že do špatný brány.. Včera s Figem dle mě asi nejslabší hráči, i když ani Mancinimu se zrovna nedařilo..

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Inter hral na to , čím viac držať loptu a za stavu 1:0 , kedy dali gól to bol najnudnejší moment . Inter len držal loptu , a vybudoval si pár šancí-náhod , ako sa dostali pred bránkovisko . AS hralo zle , podľa mňa Baptista vôbec nezapadol . Vučinič my v niektorých momentoch pripadal fakt stratený . Najlepší Pizarro a Juan .

Reagovat
smazaný uživatel

drželi loptu proto, aby nedovolili hrát vám.

Reagovat
smazaný uživatel

Robili to aj za stavu 0:0 a ked sme vyrovnali , dostali sa pod tlak .

Reagovat
smazaný uživatel

to ano. tak jsme byli chvíli pod tlakem. vy jste třeba pry v prodloužení taky nic nepředvedli. a mourinho je pověstný tím, že hraje na držení balónu a nepůjčení ho soupeři. každý má nějakou strategii

Reagovat
Antijuve

První poločas byl na hřišti jenom Inter a předvedená hra se mi po dlouhé době zase zamlouvala.Druhý poločas se hra vyrovnala a to hlavně díky pěkné, ale dost náhodné brance De Rossiho.Kdyby tohle zkusil znova, tak se mu to zaručeně nepovede.V prodloužení byl o něco lepší Inter a penalty.......... to byl infarkt.Jeden kapitán nerozhodl a druhý ano.Jinak to byl moc pěkný zápas a už se těším na další.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo,holt dneska je zase pro fanousky Inter ten nejlepsi tym na svete!! Jen se chlubte

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsem řek - škoda , ale Inter byl lepší. Roma na mě působila v defenzívě strašně lehkovážně a dopředu jako by sami nevěděli, co hrát. De Rossi sice krásně trefil, ale do té doby hrál dost tak pod svý možnosti, vyrovnávací gól na 2-2 byla spíš haluz. z merd bych vyzvedl Muntariho s Ibrou a věčnýho J.Zanettiho + s přehledem odehranej match na stoperu, ze strany Cambiassa...

věřím, že první a zároveň poslední trofej pro Internazionale

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas z pohledu AS byl hrozný, Inter mohl v pohodě hrát. V druhém už to bylo lepší, na konci zápasu přišlo šťastné vyrovnání a penalty prostě nevyšly. Stopeři odehráli slušný zápas, Cassetti dejme tomu, Riise v bránění hořel. Hlavně ale moc negungovala záloha, Perrotta, Aquilani nic. Pizarro hrál slušně, Baptista a De Rossi až v druhém poločase. Vucinic se snažil, ale jinak nic. Gratulace Interu a nemůžu nic jiného, než souhlasit s GATTUSOVO polsední větou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele