semifinále
21.01.2020 21:10 CET
2 : 2
4:3 pen.
(1:1, 2:2)

Reportáž

Lyon skolil Lille po penaltách a zahraje si o prvenství v Ligovém poháru

Poprvé od roku 2014 se Lyon probojoval do finále Ligového poháru, ve kterém narazí na někoho z dvojice Remeš a PSG, jejichž souboj se odehraje ve středu. Po penaltách se mu podařilo přetlačit Lille, které tak po konci v Lize mistrů na podzim vypadlo i z další soutěže. Nutno říci, že hosté odvraceli porážku v základní hrací době na poslední chvíli.

Bylo to bezpochyby zajímavé měření sil, které dohromady nabídlo na obou stranách hned patnáct střeleckých pokusů přímo na bránu, z nichž vyrezultovaly hned čtyři góly. V prvním poločase se trefil Renato Sanches, Olympique ovšem záhy srovnal zásluhou Moussy Dembélého a ve druhém dějství se ujal vedení díky Houssemovi Aouarovi.

Když už se zdálo, že Les Gones postup urvou pro sebe, přišel na řadu hodně kontroverzní moment v nastavení. Zdálo se sice, že bránící Rafael odebral čistě míč ve vlastním pokutovém území Bambovi, nicméně sudí Millot se jal překontrolovat situaci na videu a nakonec překvapivě nařídil penaltu. Tu poté zužitkoval zkušeně Loïc Rémy.

Následoval pak rozstřel ze značky pokutového kopu a v něm nakonec byli lepší domácí. Hned na úvod totiž nerozvlnil síť Bamba, jehož vychytal gólman Tatarusanu, naopak lyonští střelci byli všichni úspěšní, a to až do čtvrté série. V pořadí devátou penaltu pak musely Dogy proměnit, aby ještě mohly utkání zdramatizovat, jenže Renato Sanches bránu minul.

Co se první půle týče, o všem podstatném se v ní rozhodlo hned v její úvodní polovině. Nejprve udeřilo LOSC, to když ve 13. minutě po přihrávce Ikoného ještě neskóroval Osimhen, ale balón se chvilku nato odrazil k Renatovi Sanchesovi, jenž zacílil přesně na bližší tyčku. Tatarusanu se po tomhle prudkém přízemním pokusu marně natahoval.

Každopádně o čtyři minuty později se skóre měnilo znovu. Lyon totiž kontroval z proměněného pokutového kopu Dembélého, který z bílého puntíku nasměroval míč nechytatelně do šibenice. I v 17. minutě přitom muselo na řadu video, jelikož si Millot musel překontrolovat, zda Gabriel nezahrál v šestnáctce rukou. A skutečně k přestupku došlo.

Dění na hrací ploše bylo taktéž ve druhém poločase velmi vyrovnané. Většina diváků na Groupama Stadium přitom věřila, že poté, co se v 85. minutě Aouar zbavil svých protihráčů Josého Fonteho a Andrého a zamířil svou pravačkou za záda brankáře Léa Jardima, bude vítězství přisouzeno OL. Jenže jeho soupeř si nakonec vynutil prodloužení zápasu.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele