semifinále
03.02.2015 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - Paris Saint-Germain 0:1

Fotbalisté Paříže dokázali potvrdit úlohu mírného favorita v souboji s konkurenčním Lille a po nejtěsnějším vítězství 1:0 postoupili do finále francouzského ligového poháru. O jedinou branku utkání se postaral po necelé půl hodině hry hostující Maxwell. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti a domácí v celém zápase výrazněji neohrozili gólmana Doucheze. Pařížský celek opět předvedl skvělou práci v defenzívě.

Hosté si vytvořili první střelecký pokus už v 5. minutě zásluhou Cavaniho, ten ale po pasu Marquinhose pálil z voleje těsně vedle. Po čtvrthodině hry po velmi zajímavém signálu přihrával Ibrahimovič na hranici pokutového území a tam po sklepnutí opět pálil Cavani, ovšem jen do míst, kde stál připravený gólman Enyeama. Ihned na to po rohovém kopu hlavičkoval Luiz, nicméně balón poslal mimo tři tyče.

V dalších minutách mělo PSG stále velkou převahu a bylo aktivnějším celkem, nakonec se dostalo do vedení ve 27. minutě. Po přihrávce do pokutového území sice Cavani podklouzl, ovšem měl dostatek času a dokázal se rychle zvednout. Poté poslal zpětnou přihrávku na nabíhajícího Maxwella a ten z první vyslal nechytatelný projektil z deseti metrů přímo pod břevno, gólman Enyeama byl naprosto bezmocný.

O pět minut později mohl navýšit náskok PSG Lucas, který si naběhl před gólmana Lille po pasu Maxwella, jenže se s ním srazil a domácí strážce byl nakonec u balónu dříve. Lille poprvé výrazněji ohrozilo brankáře PSG až zhruba pět minut před přestávkou, kdy se do míče opřel Gueye z hranice pokutového území, jenže mířil mimo. Konec prvního poločasu se dohrával v nervózním duchu a sudí udělil během čtyř minut hned tři žluté karty.

Po změně stran se dostal do pokutového území Ibráhimovič a po jeho střílené přihrávce z pravé strany se dostával do zakončení Cavani, avšak Enyeama byl u balónu dříve. Po hodině hry mohl vyrovnat Koubemba, jeho přízemní pokus ale s přehledem zlikvidoval Douchez. PSG ve zbývajícím průběhu kontrolovalo průběh hry a pět minut před koncem trefil tyč Cavani, nicméně již předtím byl nachytán v ofsajdu. V samém závěru ještě pálil ze střední vzdálenosti domácí Corchia, nicméně Douchez si pohlídal místo u levé tyče a míč zachytil do rukavic.

Autor: Viktor Sandev / espnfc.com, psg.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele