Reportáž

Hráči Toulouse slaví první finálový gól (© AFP)

Toulouse nedalo Nantes šanci a podruhé v historii slaví vítězství v Coupe de France

Očekávané finále francouzského poháru přineslo jednoznačný průběh i výsledek. Díky dvougólovým Costovi a Dallingovi vedlo Toulouse po půlhodině o čtyři branky, po Blasově snížení a Aboukhlalově zásahu zní konečný výsledek 1:5. Nantes tak neobhájilo loňský triumf, Toulouse slaví vítězství po 66 letech.

Celkové vítězství Toulouse je pochopitelně velkým překvapením a označit se tak dá i samotný vývoj finále. Málokdo asi předpokládal, že se změní v exhibici. Toulouse vlastně nedalo Nantes čuchnout a rozhodlo za pouhých třicet minut.

Finálový účet načal už ve 4. minutě Logan Costa. Van den Boomen odcentroval od rohového praporku a na malém vápně se natlačil k hlavičce zmiňovaný Logan Costa. Toulouse se díky špatnému bránění soupeře bleskurychle ujalo vedení a spustilo neskutečnou dominanci. V 10. minutě přilétl do šestnáctky Kanárků další centru a byl to znovu Logan Costa, který hlavou překonal brankáře Lafonta. Nantes sice mohlo okamžitě snížit, ale závar před brankou a balón skákající do branky odkopl Suazo. Byla to jedna z mála příležitostí Nantes, jinak udávalo tempo Toulouse.

Obrana obhájců v prvním poločase doslova hořela a Toulouse toho dokázalo využít. Ve 23. minutě vymyslel nádhernou přihrávku do prostoru Suazo a Thijs Dallinga zvýšil už na 3:0. Po půlhodině hry byla demolice obhájců dokonána, protože na 4:0 dával po dalším výpadu a z bezprostřední dorážky opět Thijs Dallinga. Nantes bylo zralé na ručník a to před ním byla ještě zhruba hodina zápasu.

Kanárci se museli o přestávce zmátořit a není divu, že došlo ke změnám. Zvrátit čtyřgólové manko bylo prakticky nemožné a Nantes vlastně nezbývalo nic jiného, než se o to pokusit, či alespoň se ctí finále dohrát.

Druhý poločas už taková exhibice nebyla a není se čemu divit. Toulouse mělo luxusní náskok, nicméně v 74. minutě zavrávoralo a po faulu na Centonzeho snížil z pokutového kopu Ludovic Blas. Toulouse každopádně neponechalo nic náhodě a hned vzápětí si vzalo čtyřbrankový náskok nazpět. Po volném přímém kopu se balón odrazil zpět na hranici vápna a tam ho pumelenicí poslal do sítě Zakaria Aboukhlal. Zbývající minuty už se finále jen dohrávalo a po závěrečném hvizdu mohla radost Toulouse naplno propuknout. Téfécé vyhrálo francouzský pohár po dlouhých 66 letech!

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rudnevs

Paráda Úprimne ani som netušil že Toulouse s Nantes hrajú finále pohára, som myslel, že to vyhrá PSG alebo tak niekto. Ale každopádne Toulouse parádny tím, minule som videl nejaky ich druholigový zápas a hrali úžasne, Branco van der Boomen je skvelý hráč, ktorého podľa mňa mnohé európske kluby nemajú na radare, ale mali by mať. Pekné, že po postupe majú ďalší úspech.

Reagovat
Tribuna gauč

Beru se za fotbalového fanatika, ale abych se díval na Uber ligu nebo jejich pohár tak na to před Tebou klobouček tak velký asi ještě nejsem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele