čtvrtfinále
01.03.2023 18:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Nantes porazilo Lens a nadále sní o obhajobě titulu v Coupe de France

Čtrnáct dnů zpátky se oba celky střetly v rámci Ligue 1 a duel opanoval v poměru 3:1 Racing. Jenže jediné čtvrtfinále Coupe de France s plně prvoligovým obsazením nakonec rozhodly dvě proměněné penalty.

Jako první se zatoužil zapsat do listiny střelců už po několika sekundách hostující kapitán Seko Fofana, ovšem jeho střela z dálky byla zblokována. V 8. minutě na sebe poprvé upozornil Andy Delort, jehož chvíle každopádně měly teprve přijít. Julien Le Cardinal pak sice trefil prostor mezi třemi tyčemi, nicméně Rémymu Deschampsovi, jenž dostal přednost před Albanem Lafontem, příliš vrásek nepřidělal.

Poradil si i s o poznání nebezpečnějším zakončením Davida Costy, zatímco na opačné straně musel Jean-Louis Leca řešit nepříjemnou hlavičku Ignatiuse Ganaga. Hostující jednička se po dvaceti minutách hry musela mít na pozoru i před Evannem Guessandem. Florian Sotoca v dresu Lens pak minul, a tak na sebe vzal odpovědnost jeho spoluhráč Seko Fofana.

Ve 28. minutě se k němu odrazil míč, který z voleje, a s trochou štěstí, usměrnil za gólmanova záda - 0:1.

Avšak ihned po rozehrávce bránící Le Cardinal sledoval vysoký balon místo toho, aby si hleděl Ganaga, a svého protihráče fauloval. Problém byl v tom, že zrovna oba stáli v pokutovém území Lens. Zkušený rozhodčí Clément Turpin tak ukázal na bílý puntík a nařídil pokutový kop ve prospěch Nantes. Delort zvolil razanci a zakončení do středu brány, což přineslo ovoce - 1:1.

Krátce po startu druhé půle zazdil mimořádně slibnou příležitost hostující Massadio Haïdara. V minutě sedmapadesáté již došlo na další klíčový moment utkání, Leca totiž podrazil znovu Ganaga, a druhá "pětka" tak byla na světě. S číslem 99 hrající Andy Delort tentokrát proměnil střelou k levé tyči, čímž by jistě potěšil příznivce Les Canaris, kdyby se nehrálo před prázdnými tribunami - 2:1.

Svěřenci Francka Haiseho si byli dobře vědomí toho, že nejsou horším týmem a že zbývá dost času na vyrovnání, potažmo otočení skóre. Nicméně Kevin Danso se penalty nedočkal a Fulginiho hlavička nebyla dobrá. Na druhé straně náskok nenavýšil Moses Simon, který po odchodu parťáka Randala Kola Muaniho do Frankfurtu obecně marně hledá formu.

Fulginiho další pokus mířil do tyče, v nastaveném čase ještě po pozoruhodném sólu Mostafy Mohameda nevyužil výbornou šanci Kanárků záložník Samuel Moutoussamy, Nantes však poslední neproměněná šance určitě tolik mrzet nemusela.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele