semifinále
01.03.2022 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Nice je ve finále Coupe de France, Versailles dle očekávání přehrálo

Prvním finalistou Coupe de France se stali hráči OGC Nice. V semifinálovém zápase si poradili s outsiderem FC Versailles 2:0. Už samotná účast v semifinále byla pro Versailles prvotřídní senzací, zatímco postup Nice se očekával. Svěřence trenéra Christophera Galtiera poslaly do finále branky Gouiriho a Dolberga.

Měla to být jednoznačná záležitost a i když Nice splnilo roli velkého favorita, Versailles neprodalo svojí kůži lacino.

Nice si totiž v prvním poločase s obranou Versailles nevědělo rady. Velkou šanci sice mělo ve 12. minutě, ale hlavička Thurama po rohovém kopu skončila nad. První střela na branku se účastníkovi Ligue 1 podařila až na sklonku prvního poločasu, který tak skončil 0:0.

Favorit se prosadil až krátce po změně stran. Ve 48. minutě si zpracoval balón na prsa Amine Gouiri a střelou z druhého doteku překonal Delaunayho. Kdo však čekal, že Nice svému soupeři následně nasype další gól, ten se mýlil. Versailles se dlouho drželo v kontaktu a druhou branku inkasovalo až čtvrthodinu před koncem. Gouiri skvěle rozdělil balón na Kaspera Dolberga, jenž z první zvýšil na 2:0.

Versailles si nevytvořilo žádnou šanci a to ani v poslední čtvrthodině. Nice si po zbytek zápasu náskok udrželo a po výsledku 2:0 si zajistilo finálovou účast. Jeho soupeř vzejde z dvojice FC Nantes - AS Monaco.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele