čtvrtfinále
21.04.2021 18:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Mauro Icardi (© AFP)

PSG ve čtvrtfinále Coupe de France jasně porazilo Angers

Šance přitom byly k vidění na obou stranách. Nicméně úřadující mistr Ligue 1 ty svoje dokázal proměnit a pořád může obhájit prvenství. Naopak tým Stéphana Moulina se může soustředit už jenom na ligu.

První gól padnul v Parku princů už v 9. minutě, když parádní rychlou akci zakončil Mauro Icardi střelou pravačkou podél vyběhnuvšího Ludovika Butelleho - 1:0. Za necelých deset minut mohl vyrovnat Jimmy Cabot, ale před Sergiem Ricem vyprodukoval pouze slaboučkou střelu, se kterou gólman PSG neměl žádné potíže.

Ve třiadvacáté minutě tak mohl jít jeho tým do dvoubrankového vedení. Colin Dagba předvedl na pravé straně výbornou práci s balonem a poměrně snadno se přes dva protihráče propracoval k přihrávce na bližší tyč, kde sice číhal Neymar, ovšem za brankovou čáru nakonec dostal kulatý předmět hostující záložník Vincent Manceau - 2:0.

Další velká příležitost patřila Ibrahimu Amadouovi, který si mohl vě vzdálenosti nějakých pěti metrů od branky vybrat, kam míč pošle, nicméně nakonec nastřelil jenom muže v rukavicích. V závěru úvodního poločasu se ještě jednou osmělil Cabot, ale mířil nad. Hned po něm se ve vápně ocitnul naprosto neobsazený Manceau. Jenže místo toho, aby odčinil svůj vlastní gól, střílel trestuhodně mimo tři tyče.

Ve druhém poločase se na první šanci čekalo téměř dvacet minut. Postral se o ni Neymar, nicméně mu scházela o něco větší přesnost. Brazilská superstar si chuť spravila už necelých 180 sekund poté, co hlavou doklepla do prázdné kvalitní pobídku - 3:0. Než se borci Angers rozkoukali, inkasovali počtvrté.

Běžela 68. minuta, když si Ángel Di María vyměnil balon se spoluhráčem, v pokutovém území se prosmýknul mezi třemi obránci a následně přihrál přes nohu na zadní tyč Icardimu, který měl před sebou naprosto jednoduchou úlohu - 4:0. V 80. minutě se mohl o čestný úspěch svého celku postarat Antonin Bobichon, kdyby neztroskotal na Ricovi.

Pak se k dalekonosné a zároveň nepřesné ráně odhodlal Pierrick Capelle. SCO tedy v Paříži - na rozdíl od říjnového ligového klání - ani jednou neskórovali. Naopak v poslední minutě ještě jednou inkasovali. Míč se s pořádnou porcí štěstí snesl k Icardimu, jenž nekompromisním volejem k bližší (pravé) tyči zaznamenal hattrick, a současně upravil na konečných 5:0.

Svěřenci Stéphana Moulina, který krátce před pátou brankou uviděl od rozhodčího Amauryho Deleruea žlutou kartu, přivítají v neděli na Stade Raymond Kopa v rámci čtyřiatřicátého kola Ligue 1 o titul stále usilující AS Monaco. PSG, které v tabulce ztrácí na vedoucí Lille OSC jediný bod, čeká další duel s oblíbenými Metami.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele