Reportáž

Mauro Icardi (© AFP)

PSG získalo počtrnácté v historii trofej pro vítěze Coupe de France

Finále Coupe de France na slavném Stade de France ovládlo počtrnácté v historii PSG. Svěřenci trenéra Maurizia Pochettina zvítězili po brankách útočníků Icardiho s Mbappém 2:0 a před koncem sezony si stále mohou brousit zuby na double, byť situaci v Ligue 1 nemají ve svých rukou. Pařížské finále nabídlo spíše průměrnou podívanou a vyrovnanou partii.

Bez Neymara či italského záložníka Verattiho se muselo obejít favorizované PSG. Oba nebyli ani na lavičce náhradníků a to znamenalo pro Pochettina oslabení. Na druhé straně trenér Kovač mohl operovat s kompletním kádrem, přesto se rozhodl nechat na lavičce náhradníků Fábregase nebo Jovetiće.

PSG vstoupilo do utkání mnohem aktivněji a první šanci si vytvořilo ve 12. minutě. Icardiho střela byla zablokovaná a neujala se ani dorážka. Pařížany to nemuselo zas tolik mrzet, protože po příšerné hrubce Disasiho získal balón Mbappé a jeho přihrávku dopravil do prázdné branky Icardi - 1:0 pro PSG. Teprve po inkasované brance Monako zbystřilo a snažilo se o odpověď, jenomže Navas zatím žádnou práci neměl.

Totéž se nedalo říci o Majeckim, který musel likvidovat dělovku Florenziho. Teprve až ve 37. minutě balón nebezpečně propadl šestnáctkou až do náruče brankáře Navase a to bylo z šancí na straně Knížat všechno. Monako už mělo před koncem poločasu převahu, ovšem k další změně skóre to nevedlo. Nebyl to zrovna oku lahodící poločas, na druhou stranu pořád šlo o hodně.

Dotahovat musela ve druhém poločase Knížata a kouč Kovač proto sáhl ke změně a Diattu nahradil Aguilarem. Netrvalo pak dlouho a do velké šance na vyrovnání se dostal Ben Yedder, který se sice vyhnul ofsajdové pasti, ale zblízka si na Navase nepřišel.

Po hodině hry pak Kovač znovu střídal do ofenzívy a přišli Gelson Martins a Jovetić. Také Paříž si vytvořila šanci a dvacet minut před koncem udrželo jejich soupeře ve hře břevno. Vzápětí zase na druhé straně prověřil Navase střílející Diatta.

Deset minut před koncem zachránila Monako opět branková konstrukce, ale jen na chvíli, protože o dvě minuty později skvěle potáhl balón Di María, vysunul Mbappého a francouzský útočník lehkým podseknutím balónu úspěšně přehodil Majeckiho. Druhá branka znamenala pro Monako konečnou. Ve zbývajících zhruba deseti minut neměli Pařížané problém kontrolovat výsledek a dovést ho do zdárného konce. Ze zisku Coupe de France se PSG raduje počtrnácté v klubové historii, ale sezona pro něho ještě nekončí, stejně jako poraženému finalistovi z Monaka.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
LokoLFC

ZALLEZ ! ! !

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdo rekne ze Kovac vypada jako Joseph Gordon-Levitt?

Reagovat
smazaný uživatel

Kovač vypadá jako LIDL verze Joseph Gordon-Levitta

Reagovat
Freedo

Reagovat
Spalovač šancí

Tak snad se opravdu porvou

Reagovat
kilobyte

"Neporval" už se Neymar s "fanouškem" po finále poháru?

Reagovat
Spalovač šancí

Takže bude Neporazitelný II: Poslední zůstává

Reagovat
Mönchengladbach

Posledně treble, přijde Poche a hned ani jedna trofej?

Reagovat
Shevchenko

Už má dvě, a to mu museli zrušit ligový pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyhrat s PSG ligu o něčem vypovídá

Reagovat
Shevchenko

Už liga skončila jo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele