semifinále
05.03.2020 20:55 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Druhým finalistou Coupe de France se stalo Saint-Étienne

Finále Coupe de France si vedle PSG zahraje také Saint-Étienne, které doma porazilo obhájce Stade Rennes 2:1. Pro svěřence Clauda Puela je to alespoň částečná útěcha za jinak zpackanou sezonu. Finále poháru totiž ostře kontrastuje s bojem o záchranu v nejvyšší soutěži. Les Verts rozhodli o vítězství až v poslední šanci zápasu, ve čtvrté minutě nastaveného času.

Pro Saint-Étienne to byla obrovská příležitost, zvláště když se hrálo na stadionu Geoffroye Guicharda. Domácí prostředí byla jen jedna z mála výhod, protože jinak byli favorizování hosté, kteří obhajovali celkové prvenství.

Stade Rennes bylo v úvodu zápasu o trochu aktivnějším týmem, nicméně do velké příležitosti se dostali jako první domácí. Yoann Cabaye dokonce překonal brankáře Mendyho, avšak radost mu pokazil zasahující obránce na brankové čáře. Po půlhodině hry se dostali ke slovu i hosté a po zákroku Saliby na Raphinhu nařídil sudí Gautier pokutový kop. Mbaye Niang si s jeho exekucí nedělal problémy, balón poslal suverénně pod břevno a Stade Rennes vedlo 1:0. Další rána stihla Puelovi svěřence vzápětí, protože ze hřiště musel zraněný Cabaye. Domácím se navzdory těmto problémům podařilo vyrovnat, před koncem poločasu prodloužil Dionyho centr na zadní tyč Kolodziejczak a balón skončil v síti.

Také po změně stran byly k vidění zajímavé věci. V 52. minutě těsně nedosáhl na balón Niang a na druhé straně rána Bouangy z přímého kopu skončila v náruči brankáře Mendyho. Zdálo se, že vyrovnaný průběh půjde do prodloužení, ale rozhodl nastavený čas. Saint-Étienne se v závěru dostalo do tlaku a ve čtvrté minutě nastavení šokoval příznivce Rennes Ryad Boudebouz. Bouanga si na hranici vápna šikovně položil obránce Maouassu a z druhé vlny okamžitě zakončil neomylně k tyči Ryad Boudebouz. Rennes se na odpověď nezmohlo a titul v Coupe de France neobhájí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele