semifinále
03.04.2019 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Druhým finalistou Coupe de France se stalo PSG

Druhý letošním finalistou Coupe de France se stalo Paris Saint-Germain, které dle předpokladů porazilo v Parku princů FC Nantes jasně 3:0. Hosté byli dlouho ve hře, druhou branku totiž domácí vstřelili až pět minut před koncem. Postupně se mezi střelce zapsali Marco Verratti, z pokutového kopu Kylian Mbappé a veterán Dani Alves. Mimochodem Mbappé jednu penaltu neproměnil, ale to už ho nemusí vůbec trápit. Pařížané se ve finále utkají se Stade Rennes.

Měla to být jednoznačná záležitost a nakonec vlastně i byla, i když Nantes se dlouho drželo statečně. Paříž měla od začátku dominantní držení balónu a ve 4. minutě mohl po rohovém kopu poprvé udeřit obránce Marquinhos, kdyby trefil branku. Domácí zůstávali u balónu, snažili se něco vymyslet a když už to vypadalo, že hosté úvodní půlhodinku ustojí, přišel zásah zpoza šestnáctky v podání svátečního střelce Marca Verrattiho. Italský záložník se trefil parádně a PSG vedlo 1:0.

O další vzrušení se pak postaraly herecké etudy Mbappého a Coulibalyho, oba se snažili vymodlit pokutový kop, ale neúspěšně. Těsně před koncem prvního poločasu mohlo Nantes z ojedinělé akce vyrovnat. Evangelista vymyslel přízemní centr a Coulibaly těsně minul! PSG muselo před koncem prvního poločasu střídat zraněného Marquinhose, jehož místo zaujal Paredes. Paříž chtěla po změně stran utkání co nejrychleji rozhodnout a v 62. minutě k tomu měla ideální příležitost. Po hlavičce Kimpembeho zahrál rukou Palois a sudí odpískal pokutový kop. Kylian Mbappé ale překvapivě selhal, Tatarusanu vystihl směr jeho střely a udržel naděje svého týmu.

Ty následně zdiskreditoval po druhé žluté kartě Coulibaly. Nantes prohrávalo a navíc muselo dohrávat bez jednoho hráče v poli. PSG žádné drama, natož překvapení, nedovolilo. Sedm minut před koncem fauloval ve vápně Carlos a Les Parisien měli k dispozici další pokutový kop. Kylian Mbappé si i po prvním nepovedeném pokusu troufl a tentokrát už nezaváhal, byť Tatarusanu znovu správně tipl stranu. Pařížané pak dodělali Nantes třetí brankou v nastavení, po přihrávce Verrattiho si zpracoval balón Dani Alves a lobem přes Tatarusanua završil pařížské vítězství a postup do finále Coupe de France.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele