Reportáž

Les Herbiers VF - Paris Saint-Germain 0:2

PSG zvládl i poslední letošní zkoušku, kromě vítězství v domácí soutěži a ligovém poháru nyní obhájil také triumf v Coupe de France. Třetiligový Les Herbies rozhodně neudělal ostudu, užil si atmosféru s více jak sedmdesáti tisíci diváky na stadionu Saint-Denis v Paříži a za porážku 0:2 se v žádném případě nemusí stydět. Pařížský gigant neponechal nic náhodě a nasadil nejsilnější možnou sestavu i s obávaným kanonýrem Edinsonem Cavanim.

Svěřenci trenéra Unaie Emeryho měli duel od samého začátku naprosto pod kontrolou, houževnatého protivníka za devadesát minut k ničemu nepustili a rozdíl ve skóre mohl být podle předpokladů mnohem větší. Do první možnosti se dostali po necelých deseti minutách, kdy po geniálním pasu za obranu od Motty střílel ve výskoku z voleje z hodně ostrého úhlu Mbappé a jeho skákavý pokus nakonec orazítkoval vzdálenější tyčku.

Po dvaceti odehraných minutách si Mbappé pěkně narazil míč s Alvesem a po další parádní přízemní kombinaci ve středu hřiště to ze čtrnácti metrů zkusil Giovani Lo Celso, jehož lob se otřel o levou konstrukci a následně balón skončil v zámezí. Jasný favorit úterního střetnutí se dočkal ve 26. minutě. Do vedení ho dostal aktivní Lo Celso, který si po nahrávce od Motty navedl míč blíže do středu a z dvaceti metrů se nádherně trefil k levé tyči.

Saint-Germain vstřelil druhou branku šest minut po přestávce. Po pasu Cavaniho střílel u zadní tyče Marquinhos a balón se díky teči jednoho z bránících hráčů odrazil od břevna přímo na kopačku Mbappého, jenž neměl se zakončením do odkryté branky žádné problémy. Rozhodčí Lesage však šel celou situaci konzultovat s videem a na jeho základně gól neuznal, neboť při předchozím souboji zahrál Marquinhos rukou.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem zahodil tisíciprocentní možnost Mbappé, když zcela sám před odkrytou branou trestuhodně trefil ze dvou metrů stojícího brankáře Pichota. PSG pojistil svůj náskok v 74. minutě. Pichot ve vlastní šestnáctce jasně podrazil Cavaniho, za svůj zákrok uviděl žlutou kartu a k tomu byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil právě faulovaný Cavani a tvrdou ranou zavěsil k levé tyči. Ve zbývajícím průběhu se zápas pouze dohrával a všem bylo jasné, že je o vítězi rozhodnuto.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Co za tým se dostal do finále

Reagovat
Adhol

třetiligový tým proti PSG ve finále poháru? strašně bych jim to přál, ale tohle bude asi vraždění neviňátek. Tip: 1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0-5

Reagovat
hradec

PSG čistý konto.. kurz 1.95

Reagovat
hradec

Nn jsem se překliknul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele