Reportáž

Paris Saint-Germain má po výhře nad Marseille další trofej

PSG ovládlo i Coupe de France, což spolu s prvenstvím v Ligue 1 a Coupe de la Ligue znamená rovný treble. Stejně jako v minulé sezoně, i v této pařížský celek ovládl všechny tři soutěže ve Francii, čímž zároveň udělal velikou radost klubům Lille OSC a AS Saint-Étienne, jelikož si díky tomu budou moci na podzim zahrát Evropskou ligu.

Pohled na ligovou tabulku říká, že mistr z hlavního města Francie sesbíral za osmatřicet kol o 48 bodů více, než třináctý Olympique Marseille. Nicméně že přístavní soupeř nebude chtít být ve finále za otloukánka, naznačil už v 1. minutě svou střelou, byť mírně nepřesnou, záložník Abdelaziz Barrada. Jenže už za minutu bylo všechno jinak.

Ángel Di María centroval z pravé strany hřiště vnější stranou nártu do vápna, kde na přední tyči číhal Blaise Matuidi a zblízka se nezmýlil - 0:1. Další gólová situace se odehrála o deset minut později. Zpoza velkého vápna pálil po zemi Florian Thauvin a balon zapadnul přesně k pravé tyči - 1:1. Nutno dodat, že v tomto případě poněkud zaspali jak Maxwell, tak Salvatore Sirigu.

Italský brankář napravil zaváhání ve dvaatřicáté minutě, když s vypětím všech sil zlikvidoval příležitost Stevena Fletchera, kterému přihrál Thauvin. Na druhé straně měl šanci po Di Maríově přímém kopu Edinson Cavani, nicméně odvážní obránci Marseille jeho pokus zblokovali. Po následném rohu se balon snesl ke Zlatanovi, jenže ani on hradbu těl před sebou nepropálil.

A když už se mu to o chvilku později podařilo, narazil na připraveného Steva Mandandu. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu. Ten však po změně stran nevydržel ani dvě minuty. Nicolas N’Koulou strčil ve vlastní šestnáctce nohu do cesty Matuidimu a rozhodčí Turpin zkrátka musel ukázat na penaltový puntíček.

Zlatan se v podobných situacích obvykle neplete a tentokrát poslal hostujícího kapitána na druhou stranu, takže mohl oslavit svůj první gól v zápase, kterým zvýšil na 2:1 z pohledu PSG. Následně chtěl odpovědět Fletcher, avšak netrefil zařízení. V 57. minutě už svěřenci Laurenta Blanka vedli o dvě branky.

Hráči OM ztratili na vlastní polovině balon, který se záhy dostal ke Zlatanovi, který jej hned poslal napravo do míst, kam si nabíhal jeho uruguayský spoluhráč Cavani, a ten mířil pravačkou po zemi naprosto přesně - 1:3. Další akci zakončoval Ibra přihrávkou na Di Maríu, který by dorážel v podstatě do prázdné. N’Koulou ovšem na poslední chvíli nebezpečí zažehnal.

V 82. minutě to už bylo z pohledu Francka Possiho a jeho družiny ještě neveselejší. Matuidi viděl - na rozdíl od obránců Marseille výborně postaveného Zlatana, jemuž tudíž naservíroval ideální míč. Švédský kanonýr tak běžel od středového kruhu sám na Mandandu a překonal jej placírkou mířenou na vzdálenější tyč - 1:4.

V 87. minutě udělal gólovou tečku za utkáním Michy Batshuayi, k němuž se po zásahu Siriga odrazil balon, takže ho stačilo jen doklepnout do odkryté klece - 2:4. Dvě minuty poté byl vystřídán Zlatan Ibrahimović a není divu, že mu tleskal vyprodaný Stade de France. Příští rok bude působit jinde. A uvidíme, jak se bez něj bude PSG dařit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Během následujících dvou týdnů by mělo dojít ke kompletnímu převzetí Olympique Marseille společností Dubai Investment Company, jejíž hodnota se odhaduje na 12 miliard euro. Firma už prý dle L'Équipe odkoupila veškeré akcie francouzského celku a novým prezidentem l'OM se má stát pátý syn premiéra Spojených arabských emirátů, 28letý Majid bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum."

Alespoň bude pro nás nějaká konkurence.

Reagovat
Lopiger

to jo, s takovou bude za pár let Le Classique na stejné úrovni jako El Clasico

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jsem za to rád, jestli to OM vyjde. L1 bude atraktivnější, bude o ni větší zájem (snad) a třeba i pro hráče z ostatních lig to bude lákadlo.

A aspoň se už nebude nadávat jenom na PSG, že do toho rvou prachy z ropy atd.

Reagovat
mesyas

Jaka je pravdepodobnost ze OM vyhraje? Nasadi psg beckovou sestavu?

Reagovat
Lopiger

mizivá, PSG si chce po vypadnutí z LM aspoň trochu spravit chuť, navíc Ibrův poslední zápas, určitě nenasadí, už se nemají na co šetřit

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ale o výhře OM nic nepsal..

Reagovat
cr7sux

Reagovat
guzman

Za mě teda super, přeci jen to bude přínos pro celou Ligue 1... tedy pokud to budou chtít dotovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě budou budoucí majitelé chtít jít stejnou cestou jako PSG - Titul L1 a hlavně LM.

Už podle názvu společnosti a hodnoty majetku (12 miliard euro) si myslím, že nebudou nakupovat hráče do 10 mega a pochybuji, že jim bude stačit střed tabulky. Budou chtít vrátit OM nahoru, tam kde patří.

Jak jsem již psal, konečně by byla konkurence pro nás.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

l'OM pojďme, ať jsou poháry příští sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz 1.33 na PSG ve finále poháru. To je úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille skončili 13 tuto sezonu, PSG jasny favorit, to 1.33 je ešte vela.

Reagovat
smazaný uživatel

OM poďme na poháre !!!

Reagovat
smazaný uživatel

obzvlast novejm generacim skopcaku by se to melo pravidelne pripominat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Thauvinova pracka i ten pozdější Mandandův zákrok na Ibru, kdy si předkopl Ibra balon a Mandanda mu tam strčil ruku.. Rozhodčí vás ušetřil více gólů

Ale teď dost posměšků a narážek.. Musím říct, že PSG - OM má vždy náboj a na pořadí v tabulce se nehledí. První poločas OM hrálo dobře. PSG krom gólu se těžko dostávalo do vyložených šancí. Kdybych L1 nesledoval, težko bych uvěřil, že OM byli v lize 13.

Asi by to chtělo pro hráče OM mít vždy takovou motivaci jako na PSG na každý zápas v lize a hráli by jste o titul.

Jinak Ibra se znovu loučil stylově.

Ibra za sezónu podle statistik zde 50 zápasů - 49 gólů

Takový útočník se bude těžko nahrazovat, tak uvidíme, co se v létě stane a kdo příjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani dostane víc prostoru a je schopný něčeho podobného..Byl bych klidný.

Reagovat
onze

MERCI PSG ZA CELÚ SEZÓNU

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty tady na eurofotbalu snad nepises nic jinyho nez merci...

Reagovat
Free_player

49 fíků za sezonu .... ať je žabožroutská liga kvalitní nebo ne tak je to úctyhodná nálož! V PSG na Ibru budou vzpomínat jako na legendu tomu říkám odchod ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra najglovejsia sezona nie ? Kto by bol povedal, ze to da v 34

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele