finále - 1. zápas
27.05.2021 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Antoine Kombouaré (© AFP)

První zápas baráže o Ligue 1 přinesl více radosti Nantes

Všechny tři góly padly na Stadium Municipal v Toulouse během úvodních dvaadvaceti minut. Výsledek 1:2 dává Kanárkům velice slušné šance do odvety. Tím spíše, že při předchozích třech barážových dvojzápasech se pouze jednou stalo, že třetí tým Ligue 2 vyzrál na osmnáctý celek Ligue 1.

V 5. minutě registroval stadion, na kterém se v rámci EURO 2016 představili čeští fotbalisté v duelu se Španělskem, první střelecký pokus. Na svědomí ho měl hostující Kalifa Coulibaly, avšak mezi tři tyče se nevešel. Krátce poté Amine Adli připravil pozici pro kolegu Brechta Dajaegereho, jehož vychytal Alban Lafont.

V 10. minutě si Ludovic Blas nedělal problémy. V poklidu si zaběhnul až do šestnáctky a z úhlu po zemi trefil přesně prostor mezi gólmanem Maximem Dupém a bližší (levou) tyčí. Už za necelých 120 sekund mohl zvýšit Moses Simon, nicméně muž v rukavicích svůj tým podržel. Minisouboj těchto dvou borců se mohl zanedlouho opakovat znovu. Nigerijský forvard však mířil mimo.

V 18. minutě přiťuknul Vakoun Bayo pro Deivera Machada a sedmadvacetiletý Kolumbijec svou ranou z dálky vyrovnal - 1:1. Nerozhodný stav vydržel pouze nějakých 180 sekund. Pak Coulibaly uplatnil proti Dewaestovi svoji fyzickou převahu a vystřelil po zemi z podobného místa, jako Blas při úvodní trefě. Dupé zvládnul tuhle střelu jenom vyrazit k číhajícímu Randalovi Kolo Muanimu, který neměl s doklepnutím do odkryté klece pražádný problém - 1:2.

Ve zbývajících minutách úvodního poločasu už byly obrany obou celků pozorné. Po změně stran předvedli domácí pěknou akci, kterou v závěru totálně zazdil Vakoun Bayo. V 59. minutě šel Coulibaly do hlavičkového souboje se Sébastienem Dewaestem, který si málem dal vlastní gól. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby zkusil štěstí Imran Louza, avšak Les Canaris nadále vedli jenom o jednu branku.

V minutě sedmasedmdesáté se do soupeřova vápna řítil Randal Kolo Muani. Tohle zakončení si rozhodně za rámeček nedá. Odpovědět mohl technickým obstřelem Kouadio Koné. Nakonec mířil vedle. Závěrečné minuty přinesly dvě zajímavé možnosti. Nejprve pálil z hranice velkého čtverce nad střídající Roli Pereira de Sa. Pak se sám před Lafontem ocitnul Nathan Ngoumou. Brankář Nantes jej vychytal. Ale i kdyby skončil balon v síti, nemohl by platit kvůli ofsajdu. Odveta se hraje v neděli na Stade de la Beujoire.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele