finále - odveta
30.05.2021 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Kanárci i přes porážku 0:1 udrželi nejvyšší soutěž

V Ligue 1 bude i v příští sezoně působit FC Nantes. Rozhodlo o tom dvojutkání s Toulouse, které v součtu skončilo výsledkem 2:2, ale pro Kanárky hrál větší počet vstřelených branek na hřišti soupeře. Nedělní duel na Stade de la Beaujoire rozhodla jediná branka, o kterou se postaral Vakoun Issouf Bayo.

Pro Toulouse je to samozřejmě hodně hořké vítězství, protože hlavního cíle postoupit do nejvyšší soutěže se nepodařilo dosáhnout. Le Téfécé si postupové ambice zkomplikovali domácí porážkou 1:2, kterou zvrátit v Nantes bylo hodně obtížné.

Toulouse se ale nevzdávalo a do utkání vstoupilo aktivně. Ve 14. minutě prověřil Lafonta přízemní střelou Healey a výtečný zákrok domácího brankáře znamenal udržení stavu 0:0. Ten platil i ve 35. minutě po hlavičce Dewaesta, kterou Lafont opět lapil. Teprve poté si první větší šanci vytvořili i Kanárci a Blasův nepříjemný pokus vyrazil Dupé do strany. Bezbrankový stav v poločase vyhovoval Nantes a hosté měli celou druhou půli, aby s výsledkem ještě něco udělali.

Adli načechral balón na malé vápno a tam Vakoun Issouf Bayo hlavou prolomil gólové mlčení. Toulouse vedlo 1:0 a utkání dostalo nový, výrazně dramatičtější náboj. Hostům stačila jedna branka a Ligue 1 by byla jejich. Čtvrthodinu před koncem mohl srovnat Randal Kolo Muani, ten se šikovně vyhnul protihráči, ale jeho přízemní střelu vytěsnil Dupé.

Čas se Toulouse krátil a před koncem přišla komplikace v podobě vyloučení Nathana Ngoumoua. Hostující hráč nechal kopačku hodně vysoko a jeho bojový kop do obličeje soupeře sudí ocenil rovnou červenou kartou. Téfécé to zkusilo i v oslabení, jenomže kýžený druhý gól se ani během dlouhého sedmiminutového nastavení vstřelit nepovedlo. Toulouse sice vyhrálo 1:0, ale postup do nejvyšší soutěže slavit nemůže.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kincl

Tak jedeme Nantes, můj první tým v FIFA 2000 díky jejich žlutozeleným dresům

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele