finále - 1. zápas
30.05.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lens v prvním barážovém zápase o Ligue 1 remizoval s Dijonem 1:1

První barážové utkání o nejvyšší francouzskou soutěž skončilo remízou 1:1. Lens se doma ujal vedení v 50. minutě, ale Dijon, který na poslední chvíli barážovou pozici vybojoval, dokázal osm minut před koncem vyrovnat. Slibný výsledek do odvety zařídil jihokorejský fotbalista Kwon Chang-Hoon.

Stade Bollaert-Delelis byl plný očekávání. RC Lens si naposledy vyzkoušel francouzskou nejvyšší soutěž v sezoně 2014/2015 a nyní měl velkou příležitost se vysněnému návratu přiblížit. Dijon nečekala v Pas-de-Calais snadná práce o čemž hosty ujistila 11. minuta a povedená akce Fabiena Centonzeho, jehož pobídku jen těsně nenasměroval do sítě Yannick Gomis. "Sang et Or", jak se Lens přezdívá, byli v úvodu zápasu jednoznačně nebezpečnější.

Ve 22. minutě se domácí strana dožadovala vyloučení Senna Coulibalyho, který jako poslední hráč nedovoleně zastavil soupeře, ovšem sudí Delerue byl velmi shovívavý a ze své kapsičky vytáhl jen žlutou kartu. Dijon zahrozil až ve 34. minutě prostřednictvím Saïda, ale brankář Duverne včas vyběhl a dobře zasáhl. První poločas se hrál v dobrém tempu, nicméně žádnou branku přinést nedokázal.

To se však mělo změnit. Pět minut po přestávce rozjásal domácí příznivce Jean-Ricner Bellegarde. Domácí měli k dispozici rychlý kontr, který obrana Dijonu nebyla schopná zastavit a Jean-Ricner Bellegarde překonal vyběhnutého Rúnarssona. Prvoligový celek měl najednou problémy a potřeboval na inkasovanou branku zareagovat, ale to se dlouho nedařilo. Čtvrthodinu před koncem se "Hořčice" marně dožadovali pokutového kopu, poté, co Wesley Saïd šel až příliš ochotně k zemi.

Každopádně Dijon se nakonec přeci jenom dočkal. V 82. minutě se dostal za domácí obranu Kwon Chang-Hoon, který překonal vyběhnutého Vachouxe i za cenu krkolomného pádu. Jihokorejskému střelci se naštěstí nic nestalo a tak mohl se svými spoluhráči slavit zasloužené vyrovnání. Dijon navíc v závěru ožil a klidně mohl strhnout vedení na svojí stranu, ale domácí nápor přečkali. První barážové utkání mezi Lens a Dijonem vítěze nepřineslo, takže o postupujícím do nejvyšší soutěže rozhodne druhý zápas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Jan Horáček

Tak hraje se to v Amiens nebo na Felix Bollaert v Lena?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele